На Яворівський та Новороздільський індустріальні парки з обласного бюджету виділили 167 тис. грн

13 Липня 2016

Для виготовлення експертних висновків будівництва внутрішніх та під’їзних доріг Новороздільського індустріального парку та будівництва інженерних комунікацій майбутнього індустріального парку в Яворівському районі з бюджету Львівської області виділено субвенцію на загальну суму 167,1 тис. грн. Про це йдеться в розпорядженні ЛОДА від 8 липня 2016 року.

На експертні висновки для будівництва внутрішніх доріг та під’їзних шляхів до Новороздільського індустріального парку витратять 100 тис. грн. Решту суми – 67,1 тис. грн – на експертизу щодо будівництво інженерних комунікацій майбутнього індустріального парку в Яворівському районі.

Нагадаємо, вперше про створення двох індустріальних парків на місці деградованих земель колишнього хімічного підприємства «Сірка» почали говорити ще у кінці грудня 2013 року. У рамках програми транскордонного співробітництва Польща — Білорусь — Україна, розробили проект «Розвиток підприємництва шляхом покращення доступу до інвестиційних ділянок у повіті Любачів та відновлення деградованих земель Яворівського району та міста Новий розділ». Згідно з ним, землі відновлять за кошти Європейського Союзу, місцеві ради повинні дофінансувати лише 10% вартості проекту. Загальний бюджет відновлення земель сягає майже 4,5 млн євро.

Індустріальний  парк повинен постати на території колишнього ДГХП «Сірка» – яке у Яворівському районі займало територію площею 40 га, а поблизу міста Новий Розділ – 46 га.