«Львіввугілля» придбало два стрічкові конвеєри за майже 9 млн грн

30 Червня 2016

ДП «Львіввугілля» за результатами відкритих торгів замовило ТОВ «ТД «Магнатек» устаткування для гірничих робіт вартістю 8,9 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Два комплекти стрічкових конвеєрів, ціною 4,45 млн грн кожен, будуть поставлені на шахту «Відродження», яка є відокремленим підрозділом «Львіввугілля», протягом 2016 року.

Окрім конвеєрів «Львіввугілля» планувало закупити стругову установку, індивідуальне гідравлічне кріплення, скребковий конвеєр, а також 50 одиниць шахтних вагонеток. Загалом тендер включав закупівлю по 5 лотах, однак за один з них прийшла боротись лише одна фірм, а по трьох інших комітет з конкурсних торгів відхилив усі конкурсні пропозиції.

Конкуренцію ТОВ «ТД «Магнатек» на закупівлі стрічкових конвеєрів  склало ТОВ «Карбонстілл». Однак його цінова заявка виявилась майже вдвічі дорожчою – 17,7 млн грн. Такі ж дорогі пропозиції надійшли від фірм, не допущених до конкурсу через невідповідність умовам документації конкурсних торгів та кваліфікаційним критеріям: ТОВ «Корум Україна» (16,9 млн грн), АТ «НВК «Гірничі машини» (17,6 млн грн), ТОВ «Енергопромхолдинг» (15,6 млн грн). Ще дві фірми, яких не допустили до участі в торгах – ТОВ «Феймос» та ТОВ «ПРМУ-98». Вартість їхніх пропозицій становила 9,9 млн грн та 11 млн грн відповідно.

Торговий дім  «Магнатек», який був створений у 2013 році, має статутний фонд розміром  2 тис. грн та належить киянці Катерині Королюк.

Як повідомляли «Наші гроші», у четвертому кварталі 2015 року ПАТ «Центренерго» уклало низку угод на постачання вугілля на загальну суму 3,05 млрд грн. З них 13,20 млн грн дістались «Магнатеку».

Згідно з даними ВДЗ, з початку 2016 року, включаючи тендер «Львіввугілля», компанія «Магнатек» отримала держзамовлень на загальну суму 12,1 млн грн.

Додамо, Катерина Королюк також одноосібно контролює київське ТОВ «Енерговат».