Близька до братів Дубневичів фірма ремонтуватиме дорогу у виборчому окрузі одного з них

29 Червня 2016

Служба автомобільних доріг у Львівській області замовила ремонт дороги С140307 Городок – Лісна за майже 3,5 млн грн у ПП “ДАКО Плюс”. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Відремонтують три з половиною кілометра дороги у Городоцькому районі. Роботи планують завершити у 2017-му.

Участь у торгах хотіло брати чотири компанії, однак найдешевшу пропозицію у розмірі 3 млн грн відхилили. ТОВ “Укрспектрол” в одній таблиці не вказало посади працівників (окрім того, подекуди їх освіта не відповідала потрібному рівню), в іншій таблиці не вказало марку обладнання. Окрім того, ця компанія не подала оригінали листів-відгуків про попередні договори. Також були зауваження щодо розрахунку вартості ціни.

А тому конкурентами “ДАКО Плюс” виступали “Онур” з пропозицією 3,7 млн грн та “Бізнес Асістанс України”, 3,72 млн грн.

Власником “ДАКО Плюс” є Степан Балай. А до того був Назарій Панчишин, який також був власником близького Ярославу та Богдану Дубневичам ТОВ “Львівбудмакс”. Дубневичі використовували “Львівбудмакс” у схемі з продажем томографа діагностичному центру, де головним лікарем був їх родич Михайло Гичка.

Із Єдиного держреєстру судових рішень також відомо про співпрацю “ДАКО Плюс” і “Корпорації КРТ” Дубневичів. Зокрема, у грудні 2014 року слідчий просив суд дозволу на вилучення оригіналів усіх договорів купівлі-продажу із додатками, укладених у 2013 році між ПП “ДАКО плюс” і ТОВ “Корпорація КРТ” з приводу передачі у власність силового трансформатора.

“ДАКО Плюс” на залізничних тендерах часто виступає конкурентом ще однієї близької Дубневичам компанії “Інтертерм”. Її співвласник Михайло Манько є заступником начальника із фінансово-економічних питань Служби автомобільних доріг у Львівській області, а також головою комітету з конкурсних торгів цієї Служби. У коментарі Михайло Манько підтвердив, що досі є співвласником “Інтертерму”, оскільки це не заборонено законом. Керівником фірми є Ірина Манько.

Лише цьогоріч, згідно з Вісником держзакупівель, “Інтертерм” отримав замовлень від залізниці на понад 7,5 млн грн, причому у п’яти з восьми лотів єдиним допущеним конкурентом “Інтертерму” виступало саме “ДАКО Плюс”.

Згідно з Вісником держазкупівель, “ДАКО плюс” за всю свою історію перемагало в торгах лише чотири рази, включно з даним тендером. Вперше, у 2012 році – на ремкомплекти для “Львівської залізниці”, ще два рази – у 2015 році на ремонт доріг від Служби автомобільних доріг у Львівській області.