Тролейбуси «Електрон» за рік подорожчали на ₴1,2 млн

21 Червня 2016

Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради 15 червня за результатами відкритих торгів уклав угоди з ТОВ «СП «Електронтранс» на закупівлю п’яти тролейбусів за 31,65 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Всі нові тролейбуси матимуть низький рівень підлоги, 30 місць для сидіння, з яких 12 мають доступ з низького рівня підлоги, загальня місткість транспортного засобу не менше 105 пасажирів. Вартість одного тролейбуса становить 6,33 млн грн.

За інформацію «Вісника державних закупівель», у липні 2015 року мерія закупила ідентичні тролейбуси за 5,1 млн грн. Тобто за рік тролейбуси подорожчали на понад 20% – на 1,2 млн грн.

Єдиним конкурентом «Електротрансу» на торгах було ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс». Вони пропонували місту п’ять тролейбусів за ціною 32 млн грн, тобто за 6,4 млн грн за одиницю.

Кінцевим бенефіціаром спільного підприємства «Електронтранс» зазначений львів’янин Юрій Бубес. Засновниками підприємства є ТОВ «Автотехнопроект» (10%), ПАТ «Концерн-Електрон» (64%) та німецьке підприємницьке товариство «Транстек Ф&Е» (26%).

Співвласником «Богдан Моторс» раніше був Петро Порошенко, а тепер компанія належить його бізнес-партнеру Олегу Гладковському, першому заступнику секретаря РНБОУ.