Суд оштрафував екс-депутата сільради за голосування на користь дружини та невістки

14 Червня 2016

Колишній депутат Зіболківської сільської ради Львівської області Руслан Винярський отримав 3400 грн штрафу за допущення конфлікту інтересів при голосуванні за виділення земельних ділянок дружині та невістці. Про це свідчить постанова Жовківського райсуду Львівської області від 18 травня 2016 року.

Депутат VI скликання Зіболківської сільради Руслан Винярський проголосував «за» при розгляді питань щодо відведення двох земельних ділянок невістці та власній дружині у селі Малі Передримихи Жовківського району площею 0,12 га кожна.  При цьому, усупереч вимогам Закону України «Про запобігання корупції», не повідомив сесію Зіболківської сільської ради про наявність у нього конфлікту інтересів.

Свою вину у вчиненому визнав та щиро розкаявся.

Так, суд визнав Винярського винним у вчиненні двох адміністративних правопорушень – неповідомлення особою про наявність у неї реального конфлікту інтересів (ч.1 ст. 172-7 КУпАП) та вчинення дій в умовах конфлікту інтересів (ч.2 ст. 172-7 КУпАП). За перше правопорушення суд наклав штраф розміром 1700 грн, за друге – 3400 грн.

Оскільки дві справи розглядались одним органом, згідно зі ст. 36 КУпАП, остаточно суд наклав стягнення за більш серйозне правопорушення, тобто учинення дій в умовах конфлікту інтересів, розміром 3400 грн.

Згідно з даними Публічної кадастрової карти, крім ділянок, виділених з порушенням законодавства, родичі колишнього депутата також є власниками ще двох ділянок. Так на Ольгу Винярську  зареєстровані дві земельні ділянки площами 0,12 га та 2 га, на Світлану Винярську – ділянка площею 0,12 га, а на Любов Винярську  – ще одна на 0,12 га. Усі ділянки знаходяться поруч.

Малі Передримихи

Розташування земельних ділянок родини Винярських у селі Малі Передримихи (Жовківський район)