Дитячий медичний центр купив у екс-міністра інфраструктури медпрепаратів на понад півмільйона гривень

08 Червня 2016

Комунальний заклад Львівської облради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» замовив у ТОВ «Фармацевтичний завод «Біофарма» 530 пляшок (по 50 мл) препарату «Біовен Моно» вартістю 1108,9 грн за кожну. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Переможець торгів зобов’язався поставити препарати до кінця грудня 2016 року. Загальна вартість закупівлі становить 587,7 тис. грн.

Участь у тендері дитячого медцентру взяли дві фірми – ТОВ «Компанія “Укроптпостач”» з ціновою пропозицією 634,5 тис. грн та ТОВ «Фармацевтичний завод «Біофарма» з заявкою 587,7 тис. грн. Тобто різниця між пропозиціями становила 88 грн на кожній пляшці. Таким чином перемога дісталась фармацевтичному заводу «Біофарма».

Власниками «Біофарми» є  київське ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Індент”» (10%) та кіпрська офшорка «Ніобера Інвестментс Лімітед» (90%). Бенефіціарами фірми, згідно з даними ЄДР, виступають один з основних акціонерів неплатоспроможного банку «Хрещатик» Андрій Іванов, а також екс-міністр інфраструктури Костянтин Єфименко.

Фармацевтичний завод «Біофарма» вважається одним з улюбленців Міністерства охорони здоров’я. За підсумком 2015 року фірма отримала замовлень у Львівській області на загальну суму 2,1 млн грн.

Єдиний конкурент на тендері, ТОВ «Компанія “Укроптпостач”», контролюється Валерієм Яровим. За інформацією Центру протидії корупції, компанія входить до складу «групи Багрія». Петро Багрій є президентом Асоціації “Виробники ліків України”, і водночас, як повідомляли «НГ.Львів», контролює низку фармацевтичних фірм, які активно беруть участь у держтендерах і виграють їх.