Підприємців оштрафували на 1 тисячу за розіграш тендеру на 380 тисяч

03 Червня 2016

Адміністративна колегія Львівського обласного територіального відділення АМКУ 20 травня оштрафувала двох приватних підприємців загалом на 1000 гривень за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів відділу освіти Сихівської РА Львова на закупівлю курячого м’яса і печінки.

Згідно з Вісником держзакупівель, у 2012 році Сихівська РА  за результатами відкритих торгів замовила у підприємця Миколи Мандзіна м’яса і печінки на понад 380 тис. грн. Єдиним конкурентом виступав ще один підприємець – Тарас Малай.

Як встановила колегія АМКУ, підприємці подали довідки про підтвердження досвіду виконання аналогічних договорів, хоча такі не вимагали та які оформлені подібним чином, а також пропозиції від однакових товаровиробників, однакові копії ветеринарних свідоцтв.

Різниця у запропонованих цінах учасників становила 1 та 0,5 грн. Як вважає колегія, при врахуванні різних витрат учасниками, коливання цін, пропозиції на продукцію неможливо вирахувати так пропорційно.

ціни

Кожен підприємець повинен сплатити по 500 грн штрафу, окрім того, протягом трьох років вони не зможуть брати участь у торгах.