Близька екс-меру Львова фірма реконструює школу у Брюховичах за майже ₴48 млн

02 Червня 2016
s_41_n

Школа на вул. Макаренка у Брюховичах (фото www.osvitalviv1.at.ua)

Брюховицька селищна рада замовила у ТОВ «Хосаро» роботи з реконструкції з розширенням існуючої школи №41 на вул. Макаренка, 19 в смт. Брюховичі вартістю 47,67 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Технічним завданням передбачені земляні роботи, влаштування фундаменту, мурування стін та перегородок, демонтажні, оздоблювальні роботи, укладка підлоги на цокольному, технічному, першому та другому поверхах, встановлення вікон та дверей, улаштування покрівлі. Також у списку робіт – установлення сантехнічного обладнання, проведення каналізації, опалення і електрики тощо.

Роботи планують завершити до кінця 2017 року або до повного їх виконання.

За підряд змагались ТОВ «Хосаро» та ПП «Промтехімпекс». Остання погоджувалась реалізувати проект з реконструкції за 47,99 млн грн, «Хосаро» запропонувало ціну 47,67 млн грн. Таким чином, перемогла пропозиція дешевша на 0,7%.

ТОВ «Хосаро» належить львів’янам Володимиру Мазуру та Володимиру Хомі. Останній числиться кінцевим власником та керівником фірми.

Компанія відома як співзасновник підприємств «Укрінвестбуд» і «Західна інженерна компанія». До кінця 2007 р. до складу співвласників «Укрінвестбуду» входив екс-мер Львова Любомир Буняк.

Згідно з даними ВДЗ, це третя спроба Брюховицької селищної ради знайти підрядника для робіт з реконструкції школи. Вперше рада оголосила тендер у листопаді 2013 року, вдруге – у лютому 2014 року. Комітет конкурсних торгів щоразу відхиляв усі конкурсні пропозиції, тож торги відміняли.

Водночас, за інформацією управління освіти ЛМР, упродовж 2009-2014 років місто виділило на виконання ремонтних робіт у школі, придбання основних засобів та погашення заборгованості за виконані роботи 2,5 млн грн. З цієї суми понад 900 тис. грн пішли на влаштування системи опалення, а також на капітальні ремонти даху, приміщень їдальні, спортивного залу.