- NGL.media - https://ngl.media -

«Техніка для бізнесу» обманула аграрний університет заради 3-мільйонного замовлення

07.04.2016 @ 09:00 в Новини

Державна фінансова інспекція у Львівській області встановила, що ТОВ «Техніка для бізнесу» та її єдиний конкурент на тендері ТОВ «Квадрокомп» надали комітетові з конкурсних торгів Львівського національного аграрного університету неправдиві відомості щодо виконання аналогічних договорів. Про це повідомляє [1] проект «Тендер і злочин».

Нагадаємо, рік тому за результатами відкритих торгів університет замовив добрив на 3 млн 96 тис. грн у «Техніка для бізнесу». Як повідомляли [2] «Наші гроші. Львів», на той момент власником 49% цієї компанії був Олег Шуптар. Він також раніше був співвласником єдиного конкурента на торгах – фірми «Квадрокомп». Окрім того, у цих фірм була однакова юридична адреса.

Як встановила ДФІ, у своїй пропозиції «Техніка для бізнесу» подало довідку про виконання аналогічних договорів, в якій вказано замовників ТОВ «Ніка Захід» та ПП «Селянський двір». В пропозиції ТОВ «Квадрокомп» представлено довідку, в якій зазначено досвід виконання аналогічних договорів – поставку мінеральних добрив компанії «Мрія Агрохолдинг» та фермерському господарству «Зоря». Однак жодне з підприємств не підтвердило поставки азотних та мінеральних добрив. Учасники в своїх пропозиціях вказали недостовірну інформацію щодо наявності досвіду виконання аналогічних договорів.

Крім того, ціна замовлених добрив була вище ринкової. Зокрема, оптово-відпускна ціна селітри аміачної в березні 2015 року становила 10,9 тис. грн/т, тукосуміші – 13,95 тис. грн/т. Водночас «Техніка для бізнесу» продавала на даних торгах селітру та тукосуміш майже по 15 тис. грн та 16,25 тис. грн відповідно.

Як повідомляє «Тендер і злочин», за результатами перевірки ДФІ договори були розірвані.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/04/07/tehnika-dlya-biznesu-obmanula-ahrarnyj-universytet-zarady-3-miljonnoho-zamovlennya/

URLs in this post:

[1] повідомляє: http://corr-icps.com.ua/azotni-dobryva-vid-kompyuternykh-shakhrayiv-za-podviynoyu-tsinoyu

[2] повідомляли: http://ngl.media/2015/04/20/teperishnya-firma-shuptarya-obihrala-kolyshnyu-na-3-miljonnomu-tenderi/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.