З чим прийшов новий прокурор Львівської області: нерухомість і бізнес

31 Березня 2016
prokuratura_mjakishev6666

Віталій Мякішев (фото Вголос)

Новим прокурором Львівської області став Віталій Мякішев, який раніше працював у Житомирській області. Відповідний наказ генпрокурор Віктор Шокін підписав 29 березня, у день свого звільнення.

Як свідчить декларація про доходи Віталія Мякішева за 2014 рік, із майна у сім’ї лише будинок на 49 “квадратів” і ділянка – 589 “квадратів”. Значно більше заробляє його дружина Оксана – майже 268 тис. грн проти прокурорських 148 тис. грн.

Оксана Мякішева зареєстрована приватним підприємцем ще з 2011 року. Основним видом діяльності є роздрібна торгівля хлібобулочними, кондитерськими виробами.

Безымянный

У грудні 2015 року вона навіть купила 0,05 га землі на вулиці 1 Травня в смт. Брусилів (Житомирська область) з цільовим призначенням “роздрібна торгівля та комерційні послуги”. Раніше цю ділянку орендувала.

магазин брусилів

Ділянка в центрі Брусилова, яку придбала дружина прокурора

У власності родини Мякішевих також є будинок з ділянкою в цьому селищі, на вулиці Полякова. Згідно з реєстром нерухомості, будинок має площу лише 85,8 кв. м, ділянка – майже 0,12 га. З інформації в реєстрі також випливає, що житло придбане в кредит, і повноцінне право на нього подружжя набуло лише минулоріч.

будинок

полякова

Тут живе прокурор. Роздивитися детальніше не дозволяє якість зображення

Раніше, у 2008 році, Віталій Мякішев володів невеликим будинком (96,9 кв. м) в Брусилові на вулиці Квітневій, однак з даних у реєстрі випливає, що нерухомість змінила власника у 2013-му. Це майно чомусь відсутнє у його декларації за 2010 рік.

квітнева

Батько Віталія Мякішева Леонід є власником селянського (фермерського) господарства “Білі лебеді”. Раніше його видом діяльності було розведення великої рогатої худоби, однак основний КВЕД господарства – це лісопильне та стругальне виробництво.

мякішев

Господарство зареєстроване у Хмельницькій області (звідти родом новопризначений прокурор), в місті Полонне, на вулиці Корольова, 27. Будинок площею 143,2 кв. м за цією адресою належить Галині Мякишевій, ймовірно матері прокурора. Вона також є керівником селянського господарства.  У жовтні 2014 року вона стала власником ділянки площею 0,05 га на вул. Привокзальна в м. Полонне.

До речі, брат прокурора Ігор Мякішев також є приватним підприємцем із широким видом діяльності – від адвокатської до організації поховань. Однак основний – інші види гуртової торгівлі.

Згідно з реєстром МВС, нових автомобілів у прокурора та його сімї не має.