- NGL.media - https://ngl.media -

Фірма Кривецького збільшила площу літнього майданчика центрі міста на 100 кв. м і їй нічого за це не буде

29.03.2016 @ 08:27 в Новини

Суд відмовив у задоволенні позову управління комунальної власності Львівської міськради до ТОВ «Фієста-Фантастика» про стягнення 24,54 тис. грн боргу та понад 155 тис. грн донарахувань з орендної плати за самовільне розширення меж відкритого літнього майданчика на майже 100 м2. Про це свідчить рішення [1] Господарського суду Львівської області від 15 березня 2016 року.

Власниками ТОВ «Фієста-Фантастика» є екс-нардеп від ВО «Свобода» Ігор Кривецький та його давній [2] бізнес-партнер Олександр Веремеєнко.

У квітні 2014 року підприємство взяло в міста у тимчасове користування 192 м2 на пл. І. Підкови, 1 для розміщення відкритого літнього майданчика. Як відомо, на «Фієсту-Фантастику» зареєстрований ресторан-нічний клуб «Фешн клаб», який знаходиться на вул. Театральній, 10, що прилягає до площі Підкови.

Згідно з договором, укладеним між фірмою та управлінням комунальної власності ЛМР, площа надавалась орендарю на термін з 1 квітня по 31 жовтня щороку протягом 2014-2018 років. Орендну плату встановили розміром 2743 грн у 2014 році та 3425 грн у 2015-му.

Одним з пунктів договору сторони узгодили наслідки невідповідності встановленого об’єкта погодженому проекту. У цьому випадку ставка орендної плати мала б збільшитись у десять разів на період до усунення відхилень від проекту до часу його демонтажу або отримання дозволу на його розміщення.

У травні 2014-го Галицька районна адміністрація перевірила відкритий літній майданчик «Фієста-Фантастика». Як з’ясувалось, замість 192 м2 дозволеної проектом площі, орендар зайняв 288 м2. Райадміністрація надіслала наймачу супровідний лист з вимогою привести майданчик у відповідність до погодженого проекту.

Наступного місяця перевірку повторили, однак фірма не зменшила площу об’єкта. З огляду на це комісія з розгляду нарахувань та заборгованості по оплаті за використання нежитлових приміщень донарахувала підприємству «Фієста-Фантастика» орендної плати за період з 19 травня по 27 червня 2014 року на суму майже 36,2 тис. грн.

В подальшому райадміністрація провела ще три перевірки, після яких щоразу надсилала орендарю відповідні акти та, за лишній метраж, донараховувала фірмі гроші. Таким чином, загальна сума нарахувань склала понад 155 тис. грн.

Окрім того, управління комунальної власності просило суд стягнути з товариства «Фієста-Фантастика» заборгованість по орендних платежах за період з травня по жовтень 2015 року  у розмірі 24,54 тис. грн.

Представник відповідача повністю заперечив позові вимоги. Зокрема, зазначив, що проведені перевірки були незаконними, оскільки фірму про них не повідомляли. Щодо поточної заборгованості, то орендар надав суду платіжні доручення на оплату оренди за спірний період.

Врешті, суду забракло доказів порушення орендарем правил розміщення літнього майданчика через відсутність будь-яких графічних матеріалів, фотозображення тощо. Крім того, листи райадміністрації, надіслані відповідачу за результатами перевірок, не можуть бути доказом повідомлення орендаря про виявлене порушення, вирішив суд.

Крім того, до обстежень не залучали орендаря, акти складали в односторонньому порядку працівники Галицької районної адміністрації. Відтак, суд вирішив позов відхилити.

Як повідомляли [3] «НГ.Львів», у квітні 2013 року управління комунальної власності намагалося розірвати договір оренди майна та виселити ТОВ «Фієста-Фантастика» з комунального приміщення на вул. Театральній, 10.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/03/29/firma-kryvetskoho-zbilshyla-ploschu-litnoho-majdanchyka-tsentri-mista-na-100-m2-i-jij-nichoho-za-tse-ne-bude/

URLs in this post:

[1] рішення: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/56578202

[2] давній: http://ngl.media/2015/10/16/holovnyj-sponsor-svobody-protyahom-5-rokiv-zdavav-prymischennya-v-tsentri-lvova-sberbanku-rosiji-a-teper-kompaniji-roshen/

[3] повідомляли: http://ngl.media/2013/04/18/miskij-radi-ne-vdalosya-vyselyty-vlasnykiv-feshn-klabu-z-komunalnoho-prymischennya/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.