Управління капбудівництва ЛОДА пробачило «приватівській» фірмі 835 тисяч штрафних гривень

16 Березня 2016

Управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації недоотримало доходів на суму 835 тис. грн через незастосування протягом терміну позовної давності штрафних санкцій за несвоєчасне виконання ПАТ «Аеробуд» робіт з реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру. Про це повідомляється у звіті Державної фінансової інспекції у Львівській області за січень-вересень 2015 року.

Нагадаємо, 4 жовтня 2013 року Управління капбудівництва ЛОДА в результаті відкритих торгів уклало угоду з ПАТ «Аеробуд» на реконструкцію Львівського обласного клінічного перинатального центру вартістю 70,51 млн грн.

У 2014 році реконструкцію призупинили через брак коштів, а у вересні 2015-го управління підписало з «Аеробудом» нову угоду вартістю 122,72 млн грн.

Закупівлю здійснили за неконкурентною переговорною процедурою, повідомляли «НГ.Львів», у зв’язку з потребою «здійснити додаткову закупівлю в того самого постачальника з метою уніфікації, стандартизації або забезпечення сумісності з наявними товарами, технологіями, роботами чи послугам».

Як розповіла начальник управління капбудівництва Катерина Іванова, у 2014 році управління вело позовну роботу по нарахуванню та стягненню пені та штрафів з «Аеробуду» за невиконання умов договору. Зокрема, управління надсилало листи-претензії на адресу підрядника, однак не відомо, якою була відповідь «Аеробуду» на ці листи.

У березні того ж року, управління подало позовну заяву до суду про стягнення з «Аеробуду» пені. Втім, Господарський суд м. Києва, який розглядав справу, не прийняв рішення щодо позову, оскільки управління не надало доказів про оплату судового збору.

Другого позову до суду на «Аеробуд» управління не подавало. Разом з тим, пояснити, чому підряднику пробачили пеню за порушення умов договору в управлінні не змогли, посилаючись на те, що тоді були інші керівники.

За інформацією «НГ», «Аеробуд» контролюється офшорними компаніями, близькими до одного з лідерів групи «Приват» Геннадія Боголюбова. Раніше головою правління «Аеробуду» був Григорій Козинський, один із співзасновників ТОВ «Рубікон-трейдінг» з групи «Приват». Починаючи з 1 лютого 2016 року обов’язки керівника виконує Леонід Мишко. Згідно з даними ЄДР, строк його повноважень закінчується 1 травня 2016 року. Мишко також контролює дніпропетровське товариство «ВТФ Арес».

Додамо, станом на 1 січня 2016 року відсоток виконаних робіт з реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру по останньому договору складає 37%. Оплата робіт по об’єкту у 2016 році становить 111,817 млн грн. Як зазначила Катерина Іванова, при наявності фінансування в повному обсязі завершення робіт передбачено на четвертий квартал 2016 року.