- NGL.media - https://ngl.media -

«ДТЕК Західенерго» Ахметова придбало «дешеві» труби у підприємства Фірташа

16.03.2016 @ 08:20 в Новини

«ДТЕК Західенерго» за результатами відкритих торгів уклав угоду з ТОВ «Укрспецконструкція ЛТД» на постачання труб на загальну суму 2,37 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Торги проводились за шістьма лотами, проте переможця визначено було лише у двох. Участь у торгах взяли чотири підприємства. Цікаво, що ціни конкурентів були вдвічі більшими, ніж запропонувала фірма-переможець. При цьому на ринку ціни на дану  продукцію є ще суттєво меншими.

До прикладу, згідно з документацією торгів, підприємство придбало для Ладижинської ТЕС 65 тонн сталевих труд розміру 530х10 ст.3 за 1,31 млн грн. Натомість, згідно з прайсами [1] порталу «Сталевар» вартість труб таких труб становить від 680 тис. грн до 1,07 млн грн. Найближчий конкурент, дніпропетровське ТОВ «Ексферум» пропонувало цю ж продукцію за 3,07 млн грн.  Схожа ситуація і з закупівлею для Бурштинської ТЕС.

Засновником ТОВ «Укрспецконструкція ЛТД» є кіпрська компанія «Перонсіто Холдінгз ЛТД», кінцевим бенефіціаром якої зазначено кіпріотку Амалію Хаджипапу Хараламбіду. Ця ж особа є серед кінцевих  вигодонабувачів ТОВ «Украгрохімхолдинг». Дане хімічне підприємство пов’язують [2] з Дмитром Фірташем.

Фірма була заснована лише у 2013 році і, за даними ВДЗ, це перший підряд підприємства.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/03/16/dtek-zahidenerho-ahmetova-prydbav-deshevi-truby-u-pidpryjemstva-firtasha/

URLs in this post:

[1] прайсами: http://www.stalevar.biz/truba-elektrosvarnaya.html

[2] пов’язують: http://www.theinsider.ua/business/524beb6291ed6/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.