«Львівобленерго» побудує нові підстанції та ЛЕПи за понад 100 млн грн

15 Березня 2016

ПАТ «Львівобленерго» за результатами відкритих торгів уклало низку угод з Львівським управлінням ПАТ «Електро» на технічне переоснащення електромереж та підстанцій на загальну суму 116,54 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Згідно з документацію конкурсних торгів, підприємство планує збудувати нові підстанції у Львові, Червонограді, Дублянах та в селі Зимна Вода. На це піде 93,55 млн грн.

Натомість нові лінії електропередач за 22,99 млн грн з’являться у селах Жидачівського, Яворівського, Старосамбірського та Сколівського районів. Всі роботи повинні бути виконані до кінця 2016 року.

Тендери на технічне переоснащення підстанцій та мереж оголошувались окремо, проте відкриття пропозицій відбулось в один день – 25 лютого 2015 року.  В обох випадках було обраного переможцем ПАТ «Електро». Також в обох випадках фірма переможець мала лише  по одному конкуренту.

У конкурсі на будівництво підстанцій це стало івано-франківське ТОВ «Електросвіт», яке нещодавно отримало під КП «Львівсвітло» підряд на будівництво мереж електропостачання до індустріального парку «Рясне-2» за 17,64 млн грн.

А право будувати ЛЕПи оспорювало дочірнє підприємство «Житомирська механізована колона» ПАТ «Київсільелектро», яке неодноразово виступало конкурентом ПАТ «Електро», а за даними «Наших грошей» за останні 7 років виграло тендерів на понад 500 млн грн.

Власниками основних пакетів акцій ПАТ «Електро» є  представники Закарпаття, Львова та Тернополя. 12% товариства належить ТОВ «Електро-Закарпаття», де засновниками є Михайло Костак, відомий як директор Закарпатського управління компанії та Дмитро Славич. 16% контролюють львів’яни Ярослав Тринцолин, генеральний директор компанії та Олексій Михайлович. 15% – ТОВ «Електромодерн», власники – Володимир Дмитраш, голова Тернопільського управління «Електро», Петро Дмитраш, Олексій Овод, та Олександр Прокопів, усі з Тернополя.