- NGL.media - https://ngl.media -

Фірми, засновані в один день, «заробили» 90 тис. грн штрафу від АМКУ за змову на львівському тендері

02.02.2016 @ 08:30 в Новини

Львівське обласне територіальне відділення АМКУ визнало винними ТОВ «Стаб Груп» та ТОВ «Вармбуд» у спотворенні результатів торгів «Львівської залізниці» через антиконкурентні узгоджені дії. Відповідне рішення прийнято 24 грудня 2015 року.

На ТОВ «Стаб Груп» накладено штраф у розмірі 50 тис. грн, а на ТОВ «Вармбуд» – 40 тис. грн.

У жовтні 2013 року Служба матеріально-технічного постачання «Львівської залізниці» закупила у ТОВ «Стаб Груп» рулонні покрівельні матеріали на загальну суму понад 2 млн грн. Замовлення включало 94,8 тис. м2 руберойду та 89,1 тис. м2 євроруберойду.

На торги прийшло 4 компанії, однак дві найдешевші пропозиції комітет з конкурсних торгів відхилив, посилаючись на невідповідність кваліфікаційним критеріям та умовам документації. Такими, зокрема, були: відсутність копії відгуку-підтвердження виконання аналогічних договорів на руберойд, дати видачі і терміну дії та прізвища, ім’я, по-батькові уповноваженої особи.

Таким чином участь у торгах взяли лише київські компанії: ТОВ «Вармбуд» та переможець-конкурсу ТОВ «Стаб Груп». Обидві фірми засновані в один день – 19 вересня 2013 року.

Згідно з даними ЄДР, ТОВ «Стаб Груп» належить Роману Чубку та Ліді Мальованій. Власниками ТОВ «Вармбуд» є Катерина Подовжна та Юрій Мальований, син уже згадуваної Ліди Мальованої.

Як відомо, комітети з конкурсних торгів зобов‘язані відхиляти таких учасників протягом трьох наступних років з дати винесення рішення АМКУ про спотворення результатів торгів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2016/02/02/firmy-zasnovani-v-odyn-den-zarobyly-90-tys-hrn-shtrafu-vid-amku-za-zmovu-na-lvivskomu-tenderi/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.