- NGL.media - https://ngl.media -

Колишній універмаг на площі Ринок Львівська обласна рада здає в оренду за 26 грн/м²

10.12.2015 @ 17:00 в ГРОШІ ВІД КОЛЕГ,Новини

Депутати Львівської обласної ради мають намір переглянути умови оренди частини приміщення колишнього універмагу на площі Ринок, 32, яке обласне управління комунальної власності задає за ціною 44 тис. грн. на місяць, що становить 26 грн за 1 кв. м. Про це стало відомо після засідання постійної депутатської комісії з комунальної власності та приватизації, пише ZAXID.NET.

Вприміщенні колишнього універмагу, який тривалий час був закритий через судові тяжби та реконструкцію, сьогодні розташований пивний ресторан «Правда». Як повідомляли [1] «Н.Г. Львів», майновий комплекс має двох власників та дві адреси. Колись власниками були Львівська міста рада та Львівська обласна рада. Проте у 2013 році приватне акціонерне товариство закритого типу «Львівський універмаг «На ринку» придбало у міста його частину – 1850 кв. м за 7,8 млн грн. Ця частина приміщення має адресу – Шевська, 1.

Натомість частина приміщення, а саме 1689 кв. м за адресою площа Ринок, 32 досі є на балансі управління комунальної власності Львівської обласної ради. Саме цю частину у 1996 році управління віддало в оренду тому ж таки АТЗТ «Львівський універмаг «На ринку». Угода була підписана на 57 років та складена так, що орендну плату можна змінити лише за згодою сторін.

Саме тому сьогодні орендна плата становить 44 тис. грн на місяць з урахуванням індексу інфляції. З огляду на розмір приміщення, понад півтори тисячі квадратних метрів, 1 кв. м нерухомості на площі Ринок обласна рада здає за 26 грн.

Попри затишшя на ринку нерухомості, оренда комерційних площ в центрі міста суттєво дорожча. Наприклад, за майже таку саму ціну, 40 тис. грн пропонують орендувати магазин площею 38 кв. м. Тобто тут вартість кв. м становить 1052 грн. Або за 42 тис. грн на місяць можна винайняти приміщення кафе площею 130 кв. м (323 грн за кв. м). Є варіанти оренди кафе і за 230 тис. грн на місяць, за які пропонують винайняти 180 кв. м, що становитиме 1277 грн за кв.м.

Попри бажання депутатів збільшити надходження коштів до місцевого бюджету, Микола Бандра, начальник управління комунальної власності Львівської обласної ради ставиться до цього досить скептично. Він розповів, що управління вже зверталось до орендаря, АТЗТ «Львівський універмаг «На ринку» з пропозицією про підвищення орендної плати але отримало відмову.

«Угода складена так, що зміни можливі лише за згодою обох сторін. Вони, звичайно, не згодні. Якщо звертатися в суд, то, з мого досвіду, жоден суд не підтримає розривання оренди. Для цього немає підстав. Звичайно це низька ціна, але підприємство є добросовісним орендарем, який вчасно сплачує орендну плату», – пояснив Бандра.

Засновниками АТЗТ «Львівський універмаг «На ринку» є приватне підприємство «Регіональні інвестиції», що зареєстроване в Києві мешканцем Сумської області Андрієм Кифоренко та львів’янкою Марією Мельник. Вони також є власниками компанії  «Бізнес проперті девелопмент», яка займається продажем та орендою нерухомості у Львові.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/12/10/kolyshnij-univermah-na-ploschi-rynok-lvivska-oblasna-rada-zdaje-v-orendu-za-26-hrnm/

URLs in this post:

[1] повідомляли: http://ngl.media/2013/03/07/univermah-u-tsentri-mista-vartistyu-odynadtsyat-miljoniv-sud-zobovyazav-prodaty-za-visim/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.