- NGL.media - https://ngl.media -

«!Fest» купив президентську резиденцію у Львові за ₴20,3 млн

02.12.2015 @ 08:30 в ГРОШІ ВІД КОЛЕГ,Новини

baseyn_oblrady [1]

Будинок для проживання перших осіб України (фото газети “Експрес”)

Львівська обласна рада продала будівлю президентської резиденції на вул. Глінки, 12 у Львові напередодні місцевих виборів – 20 жовтня. Сума продажу становить 20,25 млн грн. Громадськість та пресу на аукціон не кликали, хоча, як стверджують в облраді, оголошення про продаж було опубліковане належним чином в якійсь газеті.

Як повідомляє «Високий замок [2]», участь в аукціоні брали лише дві фірми: ТОВ «Системи лояльності» і ТОВ «Рітейл менеджмент системс», яка й стала переможцем аукціону. Площа резиденції на вулиці Глінки становить майже 489,9 м², тому покупець придбав її за ціною в 41,3 тис. грн/м².

«Рітейл менеджмент системс» контролює «Компанія з управління активами «Актив», а директором є Людмила Остапчук, відома як керівник [3] відділу постачання холдингу «!Fest», який об’єднує мережу ресторанів та магазинів.

Представник «Холдингу емоцій «!Fest» підтвердив ZAXID.NET [4] придбання резиденції. А також запевнив, що ресторану в придбаному приміщенні не буде. За його словами, в компанії ще не вирішили, для чого будуть використовувати приміщення.

«Приміщення придбала одна з компаній, до якої холдинг має стосунок. Ми не вирішили остаточно для чого будемо його використовувати. Однозначно, тут не буде ресторану, і ми не будемо змінювати зовнішній вигляд будинку. Придбали його тому, що це добра інвестиція. Крім того, приміщення продавалось за ринковою ціною», – пояснив представник компанії, який попросив не називати його ім’я.

Цікаво, що ринкову ціну, до певної міри, холдинг забезпечив собі самостійно. Адже єдиний конкурент на аукціоні, «Системи лояльності», також є компанією, до якої «!Fest» має відношення.

Керівником ТОВ «Системи лояльності» є Наталія Мазяр,відома як керівник [5] відділу персоналу «!Fest». Фірма належить кіпрській компанії «ФСТ Інтернейшенел Лайонс Протекшн Лімітед», яка записана на кіпріотів Іоакіма Хрістоса та Пападопулоса Міхаіла.

Ця ж кіпрська фірма разом з Наталією Дубовою є власниками [6] ТОВ «Шокоооооооолад» (крамниці «Львівська майстерня шоколаду»), яке входять до холдингу «!Fest». Більше того, ті ж самі підставні кіпріоти також є кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «Холдинг емоцій «!Фест».Фест [7]

Українське законодавство класифікує участь в аукціоні двох пов’язаних фірм, як «спотворення результатів» та порушення засад економічної конкуренції. У «Холдингу емоцій «!Fest» цей факт наразі не прокоментували.

Нагадаємо, це був вже шостий аукціон, оскільки на попередні ніхто з покупців так і не прийшов. Відтак вартість нерухомості було значно знижено від початкової. Спочатку експерти оцінили [8] будівлю майже у 28 млн грн.

Микола Бандра, начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради уважає ціну прийнятною. «Не погоджуюся, що продано за безцінь. Це некоректно. Якщо так дешево, тоді чому в аукціоні не брали участі десять учасників? Бюджет області поповнився більш як двадцятьма мільйонами гривень», – сказав він у коментарі журналісту ВЗ.

Будинок на вулиці Глінки, 12 використовували як державну резиденцію, що офіційно призначена для «тимчасового проживання перших осiб України та iнших держав, членiв офiцiйних делегацiй, якi перебувають з вiзитом у Львiвськiй областi». Однак протягом останніх років вона здебільшого простоювала.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/12/02/fest-kupyv-prezydentsku-rezydentsiyu-u-lvovi-za-203-mln/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2015/12/baseyn_oblrady.jpg

[2] Високий замок: http://wz.lviv.ua/ukraine/150917-yak-prezydentsku-rezydentsiiu-na-hlinky-pid-shumok-vyboriv-prodaly

[3] керівник: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3AvBVwfmp-zqMJ%3Awww.fest.lviv.ua%2Fuk%2Fabout%2F+&cd=1&hl=uk&ct=clnk&gl=ua

[4] ZAXID.NET: http://zaxid.net/news/showNews.do?prezidentsku_rezidentsiyu_u_lvovi_kupila_merezha_restoraniv&objectId=1374866

[5] керівник: http://www.bc-club.org.ua/event-details/event/655/month/12.html

[6] власниками: http://zaxid.net/news/showNews.do?kramnitsya_aeroport_lviv&objectId=1373571

[7] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2015/12/Фест.jpg

[8] оцінили: http://zaxid.net/news/showNews.do?prezidentsku_rezidentsiyu_u_lvovi_otsinili_u_28_mln&objectId=1337851

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.