Близькі фірми «розпиляли» понад 20 мільйонів на школу в Сокальському районі

30 Листопада 2015

Управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації замовило завершення будівництва СЗШ І-ІІ ступенів на 150 учнів з двома дошкільними групами по 15 дітей і фельдшерським пунктом в селі Пристань Сокальського району. За результатами відкритих торгів роботи виконуватиме ТОВ «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» за понад 21,5 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Будівництво цієї школи з двома дошкільними групами розпочали ще у 1992 році. Станом на початок 2013 року готовність об’єкту становила 45,6%, а залишкова кошторисна вартість – 7,2 млн грн (повна – майже 13,7 млн грн).

Точних термінів завершення будівництва не вказано – до кінця грудня 2016 року або до повного виконання.

ТОВ «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» зареєстровано у лютому 2013 року у Пустомитах студенткою-стоматологом Львівського НМУ ім. Д. Галицького Роксоланою Трухан та мешканцем села Підгороднє (Золочівський район) Володимиром Ярішем.

Згідно з даними ЄДР, у січні 2014 року керівником та власником фірми став львів’янин Марко Янковенко. Він також є співвласником ТОВ «Конезавод Талант», ТОВ «Львівгалінжиніринг» та з лютого 2014 року – директором ТОВ «Дорбудмонтаж-1».

Власниками ТОВ «Дорбудмонтаж-1» є 26-річна Василина Пулик, Олена Сапіга та Світлана Гринкевич. Остання зареєстрована на одну адресу на вулиці Остроградських у Львові з Ігорем Гринкевичем, який був співвласником «Львівського будівельного холдингу» – фірми, яка виступала єдиним конкурентом «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» на даному тендері.

Нині власником «Львівського будівельного холдингу» Володимир Вдов’як, який раніше був лише директором фірми.