- NGL.media - https://ngl.media -

Депутат Львівської облради є співвласником фірми, яка отримала 19 га для сміттєпереробного заводу в Дрогобичі

16.11.2015 @ 13:19 в ГРОШІ ВІД КОЛЕГ,Новини

Німецька компанія, яка планувала збудувати сміттєсортувальний екотехнопарк у Дрогобичі і отримала для цього 19 га землі, виявилася фірмою депутата Львівської облради. Про це йдеться в сюжеті Ольги Євстігнєєвої у телепрограмі «Слідство. Інфо [1]»

Як дослідила журналіст, історія почалася із радісних новин, що німецький інвестор фірма «Інсіл» планує збудувати сміттєсортувальні екотехнопарки в Україні, зокрема і в Дрогобичі Львівської області.

Згідно з німецьким держреєстром, статутний капітал «Інсілу» становить лише 1 євро, а керівником компанії є німецький піарник Клаус Хеннінґ Бек.  Однак згодом із сайту «Інсілу» стало відомо, що компанія нічого не будуватиме, вона лише є посередником між інвестором та 4 українськими містами, серед яких і Дрогобич.

Зокрема, у Дрогобичі закордонній фірмі виділили 19 га землі. Проте у документах замість німецької компанії з’являється інша фірма – «Інсіл Дрогобич».

566211e-insil-screen-5 [2]

Згідно з державним реєстром, станом на 10 травня, коли депутати Дрогобицької міськради голосували за виділення землі, підприємство «Інсіл Дрогобич» мало іншу назву, а саме ТОВ «Чегас». «Чегас» не сортував сміття, а займався оптовою торгівлею харчами, напоями та тютюном.

Назва «Інсіл Дрогобич» з’явилася пізніше, з десятком нових видів діяльності, серед яких сортування сміття і будівництво. Попри це, власник «Чегасу», відомий трускавецький лікар Олександр Чебаненко, який також є депутатом Львівської облради, на позачерговій сесії ДМР особисто закликав депутатів голосувати «за» відведення землі. «16 червня відкривається вже фінансування з їхнього представництва, яке є в Києві. І якщо ми не виділимо землю, то замість нас буде Полтава, яка і планувалася», – закликав Чебаненко на сесії. 16 червня жодне місто так і не отримало фінансування від «Інсілу», представництва компанії в Києві не існує.

Підприємство «Інсіл Дрогобич» має кількох власників. Це уже згаданий Олександр Чебаненко (45%), комунальне підприємство «Комбінат міського господарства» (4%), «Інсілекоплюс Суїс ГМБХ» (51%, Швейцарія).

f178382-insil-screen-9 [3]

Слідче управління МВС Дрогобича порушило два кримінальні провадження за замах на підробку документів та перевищення службового становища.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/11/16/deputat-lvivskoji-oblrady-je-spivvlasnykom-firmy-yaka-otrymala-19-ha-dlya-smittjepererobnoho-zavodu-v-drohobychi/

URLs in this post:

[1] Слідство. Інфо: http://www.hromadske.tv/politics/tayemniche-smittya/

[2] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2015/11/566211e-insil-screen-5.jpg

[3] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2015/11/f178382-insil-screen-9.jpg

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.