Дві фірми оштрафували на 60 тисяч за змову на тендерах, в яких вони отримали замовлень на 6 мільйонів

06 Листопада 2015

Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визнало ТОВ “НВП “Річ” і ТОВ “Промекспосервіс” винними в антиконкурентних узгоджених діях. За це на обидві компанії наклали по 30 тис. грн штрафів.

Як повідомили у львівському АМКУ, мова йде про три закупівлі, які проводила “Служба матеріально-технічного постачання” “Львівської залізниці” у 2013 році. За результатами трьох відкритих торгів на запасні частини вантажних та пасажирських вагонів дані компанії отримали загалом замовлень на майже 6,3 млн млн грн.

“НВП “Річ” отримало перемогу у двох торгах на майже 1,6 млн грн та 1,2 млн грн, а “Промекспосервіс” отримало замовлення на 3,5 млн грн.

“Промекспосервіс” і “НВП “Річ” зареєстровані у сусідніх офісах у Дніпродзержинську – вул. Республіканська, 9-А, кімнати 400 і 402.

Власником ТОВ “Промекспосервісу” є Дмитро Семеренко з Дніпродзержинська. Відомо, що до кінця 2012 року “НВП “Річ” належало тому ж Семеренку. Нині власником є Роман Донченко, який був першозасновником “НВП “Річ” і пробув власником до 2005 року аж поки його не змінив Семеренко.

“Промекспосервіс” і “НВП “Річ” не зможуть брати участь в тендерах ще протягом трьох років з дати винесення рішення АМКУ про змову.

З 2008 року “НВП “Річ” отримало замовлень від залізниць України та залізничних підприємств на понад 33 млн грн, а “Промекспосервіс” – на понад 60 млн грн (включно з вагоноремонтними заводами).