Підприємці, чию стару фірму оштрафували за змову, повернулись в гру з новою

02 Жовтня 2015

Кінологічний навчальний центр Державної прикордонної служби України, що у Великих Мостах, замовив 2,5 тис. кг твердого сиру у ПП «Еко-дари» на майже 184 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Сир постачатимуть чотирма частинами до кінця року. Вартість одного кілограму сиру становить 73,5 грн (без ПДВ). Єдиним конкурентом переможця була підприємець Ірина Луцик, чия пропозиція була майже на 4 тис. грн дорожчою.

Засновники ПП «Еко-дари» Олексій Калашник та Олеся Калашник також володіють ТОВ ТД «Вікторія-Клас». Ця фірма прославилась тим, що у квітні цього року АМКУ визнав її винною у змові на торгах Львівського училища фізичної культури у 2012 та 2013 роках.

Згідно із законодавством, компанії, яких визнали у змові, протягом трьох наступних років не мають права брати участь у тендерах. Так, 17 квітня ТОВ ТД «Вікторія-Клас» викинули з тендеру на закупівлю сирів, а вже 5 травня у Калашники зареєстрували ПП «Еко-дари». Обидві компанії ведуть однакову діяльність, зареєстровані у селі Солонка Пустомитівського району.

З початку свого заснування це лише другий тендер, яке виграло ПП «Еко-дари». Перший також був від кінологічного центру прикордонників – на постачання масла на 188,8 тис. грн.

Також у кінці квітня Олеся Калашник, як приватний підприємець, отримала замовлення від військових на постачання борошна на 682,5 тис. грн.