- NGL.media - https://ngl.media -

Львівська мерія в третій раз спробує відремонтувати вулицю Мечнікова за майже 70 млн грн

16.09.2015 @ 08:09 в Новини

111 [1]Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради уклав угоду з ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» на реконструкцію вул. Мечникова за 67,19 млн грн. Ремонт відбудеться на відтинку від вулиці Пекарської до вулиці Личаківської. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Вулицю Мечнікова на цій ділянці реконструюють з 2008 року. Тоді частину робіт навіть провели і обіцяли все завершити до квітня 2008 року. Підрядником тоді виступило ТОВ «Шляхове ремонтно-будівельне управління №65», яке повинно було провести роботи за 10,5 млн грн. Проте в процесі реконструкції виникла потреба в додаткових роботах – з’ясувалось, що капітального ремонту та заміни потребують підземні комунікації, оцінити стан яких було неможливо під час розробки проекту. В результаті коштів забракло, фірма відремонтувала лише частину вулиці.

Наступний тендер на ремонт вулиці Мечнікова провели [2] вже у листопаді 2013 році.  Його переможцем стала фірма «Львівбудмережі», що на той момент не перемагала в жодному тендері. Вартість реконструкції мала скласти 46 млн грн.

У грудні того ж року львівські прокурори намагались скасувати тендер через суд. Підставою для позову стали результати перевірки, проведеної Управлінням правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту. Зокрема, прокурори з’ясували, що пропозиції учасників не відповідають умовам конкурсної документації, а у підприємства «Львівбудмережі» відсутній досвід проведення аналогічних робіт та матеріально-технічне забезпечення.

Розгляд справи тривав до літа 2014 року. Прокуратура програла [3] суди, як першої інстанції, так і апеляційний.  Проте саме під час розгляду апеляції з’ясувалось [4], що у травні 2014 року УКБ Львівської міськради та «Львівбудмережі» уклали угоду про припинення дії договору у зв’язку з відсутністю фінансування.

На сьогодні вартість реконструкції зросла вже 67,19 млн грн. За ці кошти повинні провести реконструкцію трамвайних колій та внутрішніх мереж.

Цікаво, що єдиним конкурентом «Онур Конструкціон Інтернешнл» на торгах виступило те саме ТОВ «Львівбудмережі», яке запропонувало виконати роботи за 68,53 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/09/16/lvivska-meriya-v-tretij-raz-sprobuje-rekonstruyuvaty-vulytsyu-mechnikova-za-majzhe-70-mln-hrn/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2015/09/1111.jpg

[2] провели: http://ngl.media/2013/11/15/sorok-shist-miljoniv-na-remont-mechnikova-osvojit-nevidoma-firma-zi-statutnym-fondom-u-tysyachu-hryven/

[3] програла: http://ngl.media/2013/12/10/prokuratura-hoche-skasuvaty-tender-bo-miskrada-obrala-firmu-bez-dosvidu-ta-tehniky/

[4] з’ясувалось: http://ngl.media/2014/07/07/miskrada-znajshla-prychyny-rozirvaty-dohovir-z-lvivbudmerezhi-do-rozhlyadu-apelyatsijnoji-skarhy-prokuratury-v-sudi/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.