Реконструкція перинатального центру у Львові подорожчала майже вдвічі

15 Вересня 2015

Управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації підписало угоду з ПАТ «Аеробуд» на реконструкцію Львівського обласного клінічного перинатального центру на вул. Дж. Вашингтона, 6 за 122,72 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Закупівлю здійснили за неконкурентною переговорною процедурою у зв’язку з потребою «здійснити додаткову закупівлю в того самого постачальника з метою уніфікації, стандартизації або забезпечення сумісності з наявними товарами, технологіями, роботами чи послугам».

Нагадаємо,  у 2013 році «Аеробуд» переміг у тендері на реконструкцію перинатального центру. Тоді вартість угоди становила 70,51 млн грн. Проте через брак коштів торік реконструкцію призупинили.

В обґрунтуванні переговорної процедури УКБ навпаки стверджує, що реконструкція об’єкту тривала до серпня 2015 року. «Однак, зважаючи на значний рівень інфляції та, в зв’язку з цим значне підвищення цін на матеріали та конструкції, які включені до кошторису на виконання робіт, подальше їх виконання на умовах договору стало неможливим. Підставою для призупинення робіт також стало те, що… виникли додаткові, не включені у проектно-кошторисну документацію, роботи», – йдеться у документі.

Навесні та влітку цього року керівництво Львівської облдержадміністрації заявляло, що буде проведено новий тендер. Утім восени в адміністрації вирішили продовжити співпрацю з ПАТ «Аеробуд». «Обрана переговорна процедура дозволить в межах виділених на 2015 рік коштів виконати першочерговий та необхідний перелік будівельно-монтажних робіт, що в свою чергу забезпечить можливість введення в експлуатацію перинатального центру вже у наступному році», – пояснили в ЛОДА на запит ZAXID.NET відсутність повноцінного тендеру .

До цього часу на реконструкцію перинатального центру було витрачено лише 12,4 млн грн.

Загальна кошторисна вартість реконструкції перинатального центру у 2013 році була затверджена у розмірі 99,7 млн грн. У серпні цього року Кабмін збільшив її до 171 млн грн.

«Аеробуд» контролюється офшорними компаніями, близькими до одного з лідерів групи «Приват» Геннадія Боголюбова, повідомляли «Наші гроші». Головою правління «Аеробуду» є Григорій Козинський, один із співзасновників ТОВ «Рубікон-трейдінг» з групи «Приват».