Працівник Дубневича проводить ремонти в його виборчому окрузі за державні 55 млн грн

11 Вересня 2015

З тринадцяти інфраструктурних об’єктів у Пустомитівському районі, на які уряд виділив кошти державної субвенції, чотири вже будуть фірми, пов’язані з народним депутатом Богданом Дубневичем. За дивним  збігом це його виборчий округ, а частина тендерів ще не оголошені.

Згідно з постановою Кабміну «Деякі питання використання у 2015 році державних капітальних видатків» від 3 серпня 2015 року, бюджет Львівської області отримає майже 75,5 млн грн субвенції з державного бюджету «на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій».

З цих коштів 22,5 млн грн буде використано на 13 об’єктів у Пустомитівському районі. Чотири з них вже будують фірми тісно пов’язані з народним депутатом Богданом Дубневичем. Йдеться про фірми «ТІР» та «Технобуд».

Останній тендер, який отримало ТОВ «Технобуд», – це добудова школи в селі Верхня Білка. Фірма здійснить ремонт школи, розрахованої на 250 учнів, до кінця 2017 року за 12,89 млн грн, повідомляється у Віснику державних закупівель. Державна субвенція становить 1 млн грн, решта – кошти місцевого бюджету.

«Технобуд» також проводить реконструкцію Пустомитівської районної лікарні за 7 млн грн, з яких 3 млн грн кошти державної субвенції. На дитячий садочок в селі Зубра, який намагаються збудувати з 2012 року, передбачено 5 млн грн державної субвенції. Раніше переможцем конкурсу на його будівництво вже була визначена фірма «Технобуд». Крім того, вона отримає 13 млн грн на будівництво Пустомитівської  міськради. Щоправда, тут субвенція не передбачена.

Засновником «Технобуду» Юрій Пастернак, який раніше був директором ТОВ «Корпорація КРТ», а нині лишається керівником ТОВ «ФК «Енергія-Інвест» братів Дубневичів.

Пастернак також є засновником ТОВ «ТІР», яке виконає капітальний ремонт амбулаторії в селі Чижиків за 2,28 млн грн, з яких 2 млн грн – це державна субвенція.

Субвенції також передбачені для будівництва ще низки шкіл та дошкільних закладів, наприклад в селах Наварія, Семенівка, Муроване.

До речі, Богдан Дубневич, фактично повторює ноу-хау свого молодшого брата Ярослава. Щоправда, Ярослав Дубневич особисто лобіює виділення субвенції, а потім їх освоює той же Юрій Пастернак, офіційний засновник «Технобуду» та «ТІРу». Як, наприклад, було минулого року з будівництвом школи в селі Бортятин (Мостиський район) та народного дому в селі Мшана (Городоцький район). Нагадаємо, вперше народним депутатом Ярослав Дубневич став саме в Городоцькому виборчому окрузі.