- NGL.media - https://ngl.media -

Підприємці, яких зловили на змові під час торгів, заснували нову фірму і за п’ять місяців заробили понад 10 млн грн

10.09.2015 @ 08:25 в Новини

Львів’янкам Богдані Білецькій та Ользі Тарас, засновницям ТОВ «Авіцена»,  Антимонопольний комітет у листопаді 2014 року заборонив брати участь в державних тендерах. Вони порушили законодавство про захист економічної конкуренції – спотворили результати торгів. Їх звинуватили [1] у змові, наклали штраф у розмірі 17 тис. грн, а заборона на участь у торгах, згідно з законом «Про державні закупівлі», триває три роки.

Проте це не завадило Білецькій та Тарас, вже після рішення [2] АМКУ, заробити 10,21 млн грн на державних тендерах. Вони просто створили нову фірму «Авіцена Медик», яка з травня 2015 року бере участь в тендерах і активно перемагає.

avi1 [3]

Натісніть на фото для збільшення

Наприклад, звинувачення антимонопольників не завадило Львівській обласній клінічній лікарні, під час тендеру якої і було виявлено змову, віддати вже новій фірмі порушниць два підряди на постачання фармацевтичних препаратів. Ймовірно це пов’язано з давньою історією стосунків, адже обласна клінічна лікарня співпрацювала з «Авіценою» з 2008 року.

Останній підряд на постачання медичних меблів та інструментів на суму 996 тис грн «Авіцена Медик» отримало у серпні поточного року від Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Засновницям фірми вдалось зберегти і інших клієнтів – міське управління охорони здоров’я, департаменту гуманітарної політики Львівської міськради, клінічну лікарню ДТГО «Львівська залізниця» тощо.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/09/10/pidpryjemtsi-yakyh-zlovyly-na-zmovi-pid-chas-torhiv-zasnuvaly-novu-firmu-i-za-pyat-misyatsiv-zarobyly-ponad-10-mln-hrn/

URLs in this post:

[1] звинуватили: http://ngl.media/2014/12/03/avitsenu-oshtrafuvaly-za-spotvorennya-rezultativ-torhiv/

[2] рішення: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=104506&schema=main

[3] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2015/09/avi1.jpg

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.