Підприємці, яких зловили на змові під час торгів, заснували нову фірму і за п’ять місяців заробили понад 10 млн грн

10 Вересня 2015

Львів’янкам Богдані Білецькій та Ользі Тарас, засновницям ТОВ «Авіцена»,  Антимонопольний комітет у листопаді 2014 року заборонив брати участь в державних тендерах. Вони порушили законодавство про захист економічної конкуренції – спотворили результати торгів. Їх звинуватили у змові, наклали штраф у розмірі 17 тис. грн, а заборона на участь у торгах, згідно з законом «Про державні закупівлі», триває три роки.

Проте це не завадило Білецькій та Тарас, вже після рішення АМКУ, заробити 10,21 млн грн на державних тендерах. Вони просто створили нову фірму «Авіцена Медик», яка з травня 2015 року бере участь в тендерах і активно перемагає.

avi1

Натісніть на фото для збільшення

Наприклад, звинувачення антимонопольників не завадило Львівській обласній клінічній лікарні, під час тендеру якої і було виявлено змову, віддати вже новій фірмі порушниць два підряди на постачання фармацевтичних препаратів. Ймовірно це пов’язано з давньою історією стосунків, адже обласна клінічна лікарня співпрацювала з «Авіценою» з 2008 року.

Останній підряд на постачання медичних меблів та інструментів на суму 996 тис грн «Авіцена Медик» отримало у серпні поточного року від Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Засновницям фірми вдалось зберегти і інших клієнтів – міське управління охорони здоров’я, департаменту гуманітарної політики Львівської міськради, клінічну лікарню ДТГО «Львівська залізниця» тощо.