- NGL.media - https://ngl.media -

«Люксінвест» поверне прикордонникам 2 млн грн з грошей ЄС

18.08.2015 @ 08:35 в Новини

Господарський суд міста Київ зобов’язав [1] ТОВ «Люксінвест» повернути Державній прикордонній службі  України заборгованість у розмірі 1,83 млн грн та пеню і штраф у розмірі 594,77 тис. грн  за невиконані роботи з реконструкції  відділу прикордонної служби «Ніжанковичи» (Мостиський район). Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Нагадаємо, Адміністрація Державної прикордонної служби України з грудня 2012 року реалізує великий проект по реконструкції дев’яти пунктів пропуску у Львівській та Волинський області у рамках проекту «Розвиток сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби» Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013, що фінансується Європейським Інструментом Сусідства та Партнерства. Загальна вартість проекту 61,31 млн грн.

«Люксінвест» мало підряд на виконання [2] ремонтних робіт на ВПС «Амбуків» та ВПС «Нежанковичі». У липні 2014 року прикордонники у судовому порядку розірвала з фірмою угоду на реконструкцію ВПС «Нежанковичі», крім того фірму зобов’язали повернути прикордонникам понад 3,85 млн грн.  Проте Вищий господарський суд дозволив [3] ТОВ «Люксінвест» не платити ці кошти, оскільки вирішив, що суди попередньої інстанції, які ухвалювали рішення на користь прикордонник, безпідставно  не призначили будівельної експертизи, відтак справу направили на новий розгляд.

Новий розгляд справи завершився рішенням про те, що «Люксівнвест» все ж таки не виконало всіх робіт з реконструкції і повинно повернути Державній прикордонній службі майже 2 млн грн. заборгованості, плюс штрафи. Щоправда, призначена Вищим судом, будівельна експертиза так і не була проведена. Просто представники «Люксінвесту» не змогли довести виконання робіт.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/08/18/lyuksinvest-poverne-prykordonnykam-2-mln-hrn-z-hroshej-es/

URLs in this post:

[1] зобов’язав: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/48001096

[2] виконання: http://ngl.media/2014/07/08/kyjivska-firma-otrymala-hroshi-na-nevykonani-roboty-z-rekonstruktsiji-prykordonnyh-punktiv-na-lvivschyni/

[3] дозволив: http://ngl.media/2015/01/23/vyschyj-sud-dozvolyv-kyjivskij-firmi-ne-povertaty-koshty-es-za-nevykonani-roboty/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.