У львівському аеропорту змінилося офіційне таксі, попереднє має борги

03 Серпня 2015

ТОВ «Белтрейд-Україна» повинне виплатити за користь Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» 76,8 тис. грн. Про це стало відомо з рішення Господарського суду Львівської області від 22 липня.

У рішенні написано, що 30 травня 2013 року аеропорт уклав договір з «Белтрейд-Україна» щодо координації таксомоторних перевезень на території аеропорту.

Відповідно до договору за надання послуг з користування інфраструктурою аеропорту компанія зобов’язана щомісячно сплачувати на користь аеропорту 10,2 тис. грн.

Компанія користувалась інфраструктурою аеропорту з червня 2013 року по грудень 2014 року, однак виставлені рахунки в повному обсязі не оплатила. У рішення суду вказано, що борг становить 46,9 тис. грн. Окрім того, суд вирішив, що «Белтрейд-Україна» має сплатити майже 20,5 тис. грн інфляційних втрат, 702,5 грн – 3% річних та майже 8,7 тис. грн пені.

З 1 січня цього року договір з «Белтрейд-Україна» було припинено. Це підтвердив т.в.о.  директора аеропорту Роман Зазуляк. За його словами, послуги надає інша компанія. Яка точно, він не знає, здається, «Навігатор». Однак там повідомили, що не є офіційним таксі аеропорту.

На сайті аеропорту вказано, що їх офіційним таксі є «Aero Express», однак в ЄДР не вдалося фірми з такою назвою, яка б надавала послуги з організації перевезень пасажирів.

Власником ТОВ «Белтрейд-Україна» є Марія Зобніна.