Козицький на аукціоні придбав три спецдозволи на видобуток нафти й газу на Львівщині

30 Липня 2015

Державна служба геології та надр  України продала п’ять спецдозволів на видобуток нафти й газу  за майже 38,5 млн грн. Чотири спецдозволи – на промислову розробку на території Львівщини.

За даними Української універсальної біржі, яка проводила аукціон, найбільший ажіотаж викликав спеціальний дозвіл на користування Рудниківською площею ( Миколаївський, Жидачівський, Пустомитівський райони). Зі стартової ціни у більш ніж 295 тис. грн за рекордні 1125 кроків ціна зросла до майже 11,6 млн грн.

Цей результат аукціону є абсолютним рекордом за всі часи незалежності України. Переможцем торгів по Рудниківській площі стало ПП «Проект-Буд», яке належить львівському бізнесмену Зіновію Козицькому, пише «Інтерфакс».

Переможцем торгів по Бунівской площі, що у Яворівському та Мостиському районах, стало ТОВ «Горизонти», яке придбало спецдозвіл за майже 3,3 млн грн при стартовій ціні 0,137 млн грн. Співвласниками фірми є Зіновій Козицький та чех Карел Комарек.

Ще одна компанія Козицького – ПП «Нордік» придбало спецдозвіл на Колодницьку площу (Стрийський район) за майже 6,3 млн грн. при стартовій ціні 0,149 млн грн.

Четвертий спецдозвіл на видобуток на території Львівської області, на Батинецько-Перешпинську площу, отримало ТОВ «Газ Ойл Інвестментс» за майже 0,77 млн грн при стартовій ціні 0,73 млн грн. Компанією володіє Василь Стець із села Солонка та ізраїльська «Едвансд Текнікал Джіолоджікал Консалтинг ЛТД».

Львівський бізнесмен Козицький працював психотерапевтом в районній лікарні, а на початку 90-х зайнявся бізнесом – торгував медикаментами та медобладнанням. Навіть відкрив приватну клініку.

Потім Козицький почав займатися газовим бізнесом. Підконтрольні йому компанії станом на 2014 рік володіли 4 спецдозволами на нафтогазові надра у Львівській області, однак їх термін дії закінчився у кінці минулого року та у січні цього року. Станом на березень його фірма «Західнадрасервіс» мала один діючий спецдозвіл на геологічне вивчення на Львівщині,  дійсний до 14 серпня 2017 року.

Окрім того, Козицький займається альтернативною енергетикою. Зокрема, ТОВ «Еко-Оптіма» (власниками є Зіновій Козицький, його сини Максим та Степан та Ярослав Шпак) запустило у лютому першу чергу найбільшої в українських Карпатах вітроелектростанції.