- NGL.media - https://ngl.media -

Городоцька прокуратура стягнула з ДП «Укрспирт» 19 млн грн за екологічні збитки

15.07.2015 @ 08:43 в Новини

Господарський суд Київської області зобов’язав [1] ДП «Укспирт» сплатити 19,75 млн грн штрафу в бюджет Львівської обласної ради та селищної ради Великого Любіня (Городоцький район) за порушення екологічного законодавства.

До суду звернувся прокурор Городоцького району в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Львівській області, Державної казначейської служби України, Львівської обласної ради та Великолюбінської селищної ради.

Прокуратура заявила, що «Укрспирт» протягом року – з лютого 2012 р. по січень 2013 р. – незаконно здійснював забір підземних прісних вод. За цей час підприємство самовільно, без спецдозволів, добуло 414,6 тис. куб. м підземних вод з водозабору розташованого на території смт. Великий Любінь,

Юристи ДП «Укрспирт» заявили, що наказ Міністерства охорони навколишнього середовища, на підставі якого прокуратура здійснила нарахування збитків, суперечить конституції України і прийнятий з перевищенням владних повноважень. Проте суддя зазначив, що до компетенції господарського суду не відносяться питання щодо конституційності чи неконституційності наказів міністерства та встановлення їх правомірності. Тому суд їх не розглядає і в повній мірі задовольнив вимоги прокурора.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/07/15/horodotska-prokuratura-styahnula-z-dp-ukrspyrt-199-mln-hrn-za-ekolohichnyh-zbytky/

URLs in this post:

[1] зобов’язав: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/46275597

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.