Міськрада виселяє «Карпати» Димінського з приміщення у центрі Львова

07 Липня 2015

Громадська організація «Карпати» повинна звільнити приміщення 4-го поверху на площі Міцкевича, 6/7 у Львові. Так вирішив Господарський суд Львівської області 22 червня цього року.

«Карпати» також повинні сплатити управлінню комунальної власності Львівської міської ради 81,8 тис. грн заборгованості з орендної плати.

У рішенні суду повідомляється, що договір оренди з ГО «Карпати» уклали у квітні 2014 року. Вони отримали право користуватись приміщенням на пл. Міцкевича, 6/7 загальною площею 293,1 кв. м протягом 5 років.

Утім з дати укладення договору і аж до 30 листопада 2014 року «Карпати» не платили за оренду.

У суді представник «Карпат» стверджував, що договір оренди було укладено на виконання ухвали ЛМР від 11 березня 2010 року № 3370 «Про надання громадській організації «Карпати» нежитлових приміщень на пл. Міцкевича, 6/7». А пункт 3 цієї ухвали зобов’язує «Карпати» звернутися з клопотанням про надання фінансової підтримки відповідно до «Програми надання фінансової підтримки громадським організаціям для покриття видатків на оренду приміщень».

«Карпати» зверталися з відповідними клопотаннями в Центр надання адміністративних послуг ЛМР і не отримали відповіді.

Однак у договорі вказано, що несплата орендної плати в повному обсязі протягом трьох місяців є підставою для дострокового розірвання договору оренди. А відтак суд вирішив договір оренди розірвати.

Як розповіла ZAXID.NET в.о. начальника юридичного відділу управління комунального майна ЛМР Світлана Рубель, під час перевірки представники мерії та депутатського корпусу встановили, що в приміщенні працюють інші організації. «Вони побачили, що громадської організації «Карпати» там не має. Зовсім інші юридичні особи користувались приміщенням. Які саме, сказати не можу», – розповіла вона. За її словами, міськрада також вимагатиме оплати оренди з листопада минулого року.

Засновниками ГО «Карпати» були почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський, Ігор Єремєєв та Сергій Лагура. Згідно з ЄДР, нині засновниками є Вячеслав Новицький, Тарас Танчак і Олег Солдатенко.