Інститут патології крові закупився на 16 мільйонів у фірми, яку підозрюють у завищенні цін

01 Липня 2015

ДУ «Інститут патології крові та трансфузійної медицини АМН України» за результатами двох відкритих торгів замовив медикаментів у ТОВ «Людмила-Фарм» на майже 16 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Майже 5,5 млн грн коштуватимуть фактори коагуляції крові, мороктоког альфа, нонакогальфа. Препарати дещо дешевше запропонувало ТОВ «Оптіма-Фарм, ЛТД», утім його пропозиція була відхилена. «У своїй пропозиції за лотами 3 та 4  вказали препарат,  поданий за лотами 1 та 2  при відсутності гарантійного листа і реєстраційного посвідчення, тобто фактично двічі подали той самий препарат», – з’ясував комітет з конкурсних торгів.

Ще понад 10,5 млн грн «Людмила-Фарм» отримає за поставку ліків (бендамустину гідрохлорид, бортезоміб, вориконазол, даптоміцин, ідарубіцин та інші). Їх пропозиція була дешевшою за інші.

Власниками ТОВ «Людмила-Фарм» є Олена Миронова та Костянтин Грошев.

Як повідомляли «Наші гроші», на початку 2015 року стало відомо, що СБУ підозрює «Людмила-Фарм» у нанесенню держбюджету збитків на 1,26 млрд грн через завищення цін на ліки.

«Встановлено, що службові особи одного з найбільших дистриб’юторів фармацевтичної продукції постачали ліки на замовлення МОЗ України за цінами, завищеними на 20-40%. Для цього до документів, необхідних для митного оформлення товарів, вносились завідомо неправдиві відомості», – повідомила прес-служба СБУ.

Однак після того «Людмила-Фарм» продовжила вигравати державні тендери на значні суми.