Реконструкція парку в Моршині подорожчала удвічі – до 29,7 млн грн

23 Червня 2015

Моршинська міськрада Львівської області оголосила про застосування переговорної процедури закупівлі на реконструкцію парку–пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк курорту». Угоду укладуть з ТОВ НВО «Облсількомунгосп» на понад 29,7 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Джерелом фінансування закупівлі є кошти місцевого бюджету та кошти Євросоюзу в рамках «Програми транскордонного співробітництва Польша-Білорусь-Україна 2007-2013 рр.».

Нагадаємо,  Моршинська міська рада у лютому 2014 року проводила відкриті торги на ці роботи. Тоді переможцем тендеру стало ТОВ НВО «Облсількомунгосп», а сума закупівлі становила 15,2 млн грн.

Генпідрядник розпочав роботи, зокрема, здійснив улаштування фундаменту під колони, частково проклав дощову, дренажну каналізацію, частину водопроводу, здійснив електромонтажні роботи та інше.

Однак, вказано в обґрунтуванні застосування переговорної процедури, виникла необхідність в додаткових роботах. Окрім того, було здійснено перерахунок вартості кошторисної документації з урахуванням нових цін.

«Зокрема, необхідне доопрацювання проекту в частині інженерних мереж, автентичного відновлення ротонди (згідно висновку технічної експертизи), яка є в складі єдиного об’єкту будівництва – амфітеатрального комплексу та застосування технології укладки бруківки, яка є невід’ємною частиною по замощенню доріжок, відмінної від технології передбаченої наявною документацією. У зв’язку з істотним зростанням цін на будівельні та паливно-мастильні матеріали та внаслідок інфляції в Україні підрядна організація не в змозі здійснити подальше виконання робіт за цінами, передбаченими договором, про що підрядник повідомив у листі», –  написано в документі.

Як повідомляли «Н.Г. Львів», у першому тендері брало участь шість фірм, проте пропозиції чотирьох з них були відхилені через невідповідність вимогам документації конкурсних торгів. Серед відхилених пропозицій було і дві дешевші. Наприклад, приватний підприємець Мостецький Зеновій Богданович з Миколаєва (Львівська область) пропонував виконати роботи за 14,6 млн грн, а чернівецька ВКПФ «Айра – за 11,8 млн грн.

Основними власниками ТОВ НВО «Облсількомунгосп» є Іван Кіш, Любов Мороз та Орест Гойсак.