- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ покарав дві фірми штрафом на 136 тисяч за змову в 7-мільйонному тендері ЛОДА

18.06.2015 @ 08:30 в Новини

Адміністративна колегія Львівського обласного територіального відділення АМКУ 11 червня визнала ТОВ ВП «ЗВЗ» та ТОВ «Галич сервіс автотранс» винними у вчиненні антиконкурентних узгоджених дій, спотворенні результатів торгів на закупівлю вугілля Департаментом ЖКГ Львівської облдержадміністрації.

«На підставі аналізу документацій учасників торгів ТОВ ВП «ЗВЗ» та ТОВ «Галич сервіс автотранс» встановлено однаковість (тотожність) пропозицій конкурсних торгів та нехарактерну для таких випадків схожість у зовнішньому оформленні, структурі, текстовому змісті, одночасне отримання необхідних довідок, юридична реєстрація за однією адресою», – повідомили у ЛОТВ АМКУ.

ВП «ЗВЗ» і ТОВ «Галич сервіс автотранс» повинні заплатити штраф по 68 тис. грн.

Нагадаємо, «Н.Г. Львів» викрили змову цих компаній у даній закупівлі ще до оголошення результатів торгів. У 2013 році департамент ЖКГ Львівської облдержадміністрації оголосив торги на закупівлю 7,6 тисяч тонн вугілля для закладів освіти, охорони здоров‘я та соціального захисту Львівської області за рамковими угодами.

Участь у закупівлі брали 14 компаній, однак комітет з конкурсних торгів акцептував пропозиції трьох близьких фірм: ТОВ ВП «ЗВЗ», ТОВ «Галич сервіс автотранс» та приватного підприємця Оксани Кімаковської, які пропонували вугілля за найвищими цінами [1]. До дешевших пропозицій у комітету з конкурсних торгів виявилося чимало зауважень [2], як от ініціали замість повного імені та по-батькові на завірених документах.

Незважаючи на те, що акцепт у даному тендері оголосили лише 1 листопада, вже у вересні та жовтні «ЗВЗ» розпочало завозити паливо у навчальні заклади за так званими договорами позички. За інформацією, отриманою від керівників навчальних закладів, від імені «ЗВЗ» вугілля розвозив Віталій Кімаковський — чоловік вже згаданого приватного підприємця Оксани Кімаковської.

Окрім того, «ЗВЗ» і «Галич сервіс автотранс» були зареєстровані в Черновограді за однією адресою, на вулиці Львівській, 26, фактично за одними дверима.

Незважаючи на озвучені журналістами факти, департамент ЖКГ таки купив [3] вугілля у ВП «ЗВЗ».

Держфінінспеція у Львівській області перевірила ці торги і виявила низку ознак в документах ВП «ЗВЗ», «Галич сервіс автотранс» та приватного підприємця Оксани Кімаковської, що свідчили про змову. Зокрема:

  1. Банківські гарантії щодо забезпечення пропозицій конкурсних торгів “ЗВЗ”, “Галич сервіс автотранс”, Кімаковській видано в один і той же день відділенням «Фінростбанку» за номерами по порядку (№56/10, №57/10 та №58/10).
  2. Довідки про відсутність заборгованості від ДПІ видані “ЗВЗ” і “Галич сервіс автотранс” за номерами по порядку.
  3. ЗВЗ” і “Галич сервіс автотранс” зареєстровані та знаходяться за однією адресою.
  4. Довідки про кількісні і якісні показники вугілля у “ЗВЗ” і “Галич сервіс автотранс” ідентичні, тоді як документацією вимагалось подання цих довідок у довільній формі.
  5. ЗВЗ”, “Галич сервіс автотранс”, Кімаковська подали договори на поставку вугілля із ПП “Енерготеп”, а також гарантійні листи від “Енерготепу” за номерами по порядку.
  6. Виписки з ЄДРПОУ надані “ЗВЗ” і “Галич сервіс автотранс” з різницею кілька хвилин за номерами по порядку.
  7. Інформаційні довідки з реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, видані управлінням юстиції з інтервалом 5-10 хвилин. Крім того, вихідні листи зареєстровані у послідовному порядку.
  8. Завіряв копії документів “ЗВЗ”, “Галич сервіс автотранс”, Кімаковської один і той же нотаріус. Реєстраційні номери нотаріального реєстру вказаних документів є послідовними та йдуть один за одним.
  9. Пропозиції Кімаковської та “Галич сервіс автотранс” не відповідали вимогам, а тому комітет конкурсних торгів повинен був їх відхилити.
  10. ЗВЗ” і “Галич сервіс автотранс” подали копії договорів оренди одного і того ж навантажувача і т.д.

Держфінінспекція у Львівській області передала матеріали АМКУ. Спочатку справу вели працівники львівського відділення, однак потім її несподівано забрали до Києва. Якраз напередодні купівлі [4] військовими у ВП «ЗВЗ» вугілля на 20 млн грн.

Потім справу знову повернули до Львова. Утім приватний підприємець Кімаковська уникнула відповідальності, оскільки вона, як виявилось, відмовилась від участі у другому етапі торгів департаменту ЖКГ. А тому АМКУ перевіряв пропозиції «Галич сервіс автотранс» і ВП «ЗВЗ».

Нині ці дві компанії не тільки повинні сплатити штраф, а й протягом наступних трьох років не зможуть брати участь у тендерах.

Власником ВП «ЗВЗ» є Богдан Голінчак, а «Галич сервіс автотранс» – Андрій Кузьмик.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/06/18/amku-pokarav-dvi-firmy-shtrafom-na-136-tysyach-za-zmovu-v-7-miljonnomu-tenderi-loda/

URLs in this post:

[1] за найвищими цінами: http://ngl.media/2013/11/04/lvivski-chynovnyky-zamovlyat-najdorozhche-vuhillya-iz-zaproponovanoho-pereplatyat-kilka-miljoniv/

[2] чимало зауважень: http://ngl.media/2013/11/06/yak-vykynuty-deshevshi-firmy-z-tenderu-dosvid-loda/

[3] купив: http://ngl.media/2013/12/24/rezultaty-skandalnoho-tenderu-chynovnyky-zakupylysya-na-sim-miljoniv-u-firmy-yaka-postachala-neyakisne-vuhillya/

[4] купівлі : http://ngl.media/2014/10/29/hto-nahrije-vijskovyh/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.