- NGL.media - https://ngl.media -

Перемишлянська РДА знову порушила закон на користь улюбленої фірми

09.06.2015 @ 09:00 в Новини

Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель зобов’язала відділ освіти Перемишлянської райдержадміністрації скасувати всі рішення, прийняті після розкриття пропозицій конкурсних торгів учасників процедури закупівлі 1100 тонн вугілля. Відповідне рішення опубліковане у Віснику держзакупівель 8 червня.

Як встановила адмінколегія, відділ освіти на тендері акцептував пропозицію ТОВ “Чабер”, яка не відповідала умовам документації конкурсних торгів. Зокрема, освітяни хотіли купити вугілля марки Г (газове) розміром шматків 0-13 мм, а “Чабер” надало копію сертифікату на вугілля марки Г/Ж (газове жирне) розміром шматків 0-13 мм. Не відхиливши пропозицію цієї фірми, комітет з конкурсних торгів порушив вимоги закону.

ТОВ “Чабер” пропонувало вугілля по 1100 грн/т. Пропозиції інших 5 учасників коливались від 1140 грн до 1536 грн за тонну вугілля. Тепер комітет з конкурсних торгів зобов’язаний відхилити пропозицію “Чаберу” і обрати нового переможця.

Відділ освіти вже не вперше порушує закон задля закупівлі у ТОВ “Чабер”. Минулоріч АМКУ зобов’язав [1] їх відмінити закупівлю вугілля у цієї фірми, оскільки не було підстав для застосування переговорної процедури.

ТОВ “Чабер” зареєстровано влітку минулого року. Статутний капітал фірми становив 1 тис. грн. Керівником та власником став Дмитрів Андрій Васильович.

Андрій Дмитрів неодноразово брав участь у торгах, як представник ТОВ “Укр-Вуглепром”, яке повязане з екс-головою Львівської ОДА Юрієм Турянським.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/06/09/peremyshlyanska-rda-znovu-porushyla-zakon-na-koryst-ulyublenoji-firmy/

URLs in this post:

[1] зобов’язав: http://ngl.media/2014/12/19/amku-skasuvav-zakupivlyu-vuhillya-u-druziv-hubernatora/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.