Збагачення львівського вугілля у людей Королевської подорожчало на понад 25%

02 Червня 2015

ДП “Львіввугілля” за переговорною процедурою закупівлі замовило збагачення рядового вугілля на 99,5 млн грн у ПАТ “Львівська вугільна компанія”. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Загалом замовили збагачення 1 745 200 тонн вугілля. Відтак, збагачення однієї тонни коштуватиме 57 грн. Минулоріч вартість збагачення складала 45 грн/т.

Застосувати неконкурентну переговорну процедуру “Львіввугіллю” довелось, оскільки двічі було відмінено торги через відсутність достатньої кількості учасників. Тоді очікувана вартість закупівлі становила понад 78,5 млн грн (45 грн/т).

В обгрунтуванні вказано, що ПАТ “Львівська вугільна компанія” сьогодні є єдиним підприємством у Західній Україні, яке збагачує вугілля. Такі підприємства також є на сході, утім доставка рядового вугілля до них на збагачення в рази підвищує затрати.

Згідно з даними SMIDA за 1 квартал 2015 року, майже 37,6 % акцій “Львівської вугільної компанії” належить державі. 23% належить луганському ТОВ “Іфорас” (засновник Тетяна Літвінова), майже 22,8% – ТОВ “Вантажно-транспортне управління” з Луганська (засновник Віктор Ільїчов).

Ще майже 16,7% ПАТ “Львівська вугільна компанія” зареєстровані на ТОВ “Асп трейд груп”, де засновниками вказано Олексія Серединського та Сергія Артухова, перший із яких був уповноваженою особою партії Наталії Королевської “Україна – Вперед!”, другий – членом окружної виборчої комісії від тієї ж партії (вподальшому замінений) на виборах 2012 року.