- NGL.media - https://ngl.media -

Залізничники придбали у оточення Дубневичів запчастини на 65 мільйонів

25.05.2015 @ 11:26 в Новини

ДП «Укрзалізничпостач» уклало низку угод на постачання запчастин  на загальну суму 65,4 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», пишуть «Наші гроші [1]».

Замовлено підрейкові та нашпальні прокладки, а також ізолюючі втулки.

Власником ТОВ «Експозиція» значиться Андрій Бохенок, а директором – Михайло Врублевський. Фірма зареєстрована у Львівській області, у м. Городок на вул. Комарнівська, 66. Тут же прописана фірма «Квадрохім», співвласницями якої є Наталія Дубневич, дружина Ярослава Дубневича, і Тетяна Дубневич, дружина Богдана Дубневича. Брати Дубневичі є народними депутатами від «Блоку Петра Порошенка».

Окрім того на початку 2013 року на Андрія Бохенка та ще низку фізосіб було перереєстровано ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології» (КРТ), яким раніше володіли брати Дубневичі. Пізніше остання фірма ще раз змінила власника й назву і зрештою була ліквідована в середині червня цього року.

Вигравати тендери «Експозиція» почала минулого літа – тоді отримала аналогічне замовлення від залізничників на 166,84 млн грн.

Нагадаємо, минулорічну закупівлю [2] намагався оскаржити через суд інший виробник – ТОВ «АТ Механіка», стверджуючи, що «Укрзалізничпостач» штучно створив такі умови, за яких конкурент «Експозиції» не міг потрапити на тендер.

Йшлося про те, що спочатку торги оголосили по трьох лотах на формові гумово-технічні вироби, однак згодом внесли зміни до документації торгів, збільшивши кількість лотів до семи – перелік товарів поповнився скріпленнями типу КПП, ізолюючими втулками і гумовими прокладками. При цьому код класифікації до п’ятого знаку і найменування предмету закупівлі залишилися незмінними, хоча частина доданих виробів була не гумовими, а металевими.

Зрештою старі три лоти скасували, а три з чотирьох нових виграла «Експозиція». Представники «Механіки» стверджували, що їхній товар є дешевшим [3], а зміни до тендеру «вносилися спрямовано під певне підприємство». Однак суд вимоги «Механіки» не задовольнив, оскільки зміни були оприлюднені на «ВДЗ» і відведені для цього законом строки порушені не були.

Цього разу на тендер загалом подавалося 6 фірм. Трьох учасників відхилили – за неповні пакети документів, прострочені довідки й невідповідне оформлення документів. Таким чином конкуренцію «Експозиції» склали ТОВ «ЛьвівБуд» і ТОВ «Транскомплект-С».

Директором і власником «Львівбуд» наразі є Тарас Ціж, до нього фірма належала Юрію Романюку. Нагадаємо, в лютому «Львівбуд» виявився єдиним конкурентом ТОВ «Технобуд» на тендері на добудову терапевтичного корпусу Городоцької лікарні за 33 млн грн. Власником «Технобуду» є Юрій Пастернак, який раніше був директором згадуваної вище «Корпорації КРТ» і нині лишається керівником ТОВ «ФК «Енергія-Інвест» народних депутатів Ярослава та Богдана Дубневичів (БПП).

Щодо «Транскомплект-С», то раніше ця зареєстрована в Києві фірма належала Наталії Оглєзнєвій з Керчі, наразі переписана на Романа Гоцуляка.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/05/25/zaliznychnyky-prydbaly-u-otochennya-dubnevychiv-zapchastyny-na-65-miljoniv/

URLs in this post:

[1] Наші гроші: http://nashigroshi.org/2015/05/25/zaliznychnyky-prydbaly-u-otochennya-dubnevychiv-zapchastyny-na-65-miljoniv-cherez-yaki-mynuloho-roku-buv-skandal-i-sud/

[2] минулорічну закупівлю: http://nashigroshi.org/search/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%86%D1%96%D1%8F/

[3] є дешевшим: http://nashigroshi.org/2014/08/14/otochennya-dubnevychiv-vyhralo-167-miljoniv-zaliznytsi-deshevshym-ne-vdalos-potrapyty-na-tender-zvernennya-do-yatsenyuka/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.