Комітет училища фізкультури викинув з тендеру фірму, яка обдурила його кілька років тому

19 Травня 2015

Комунальний заклад Львівської обласної ради “Львівське училище фізичної культури” замовив кисломолочний та твердий сир у приватного підприємця Марії Ткач на 257,7 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Замовили 2,8 т сиру кисломолочного жирністю 9-10% та 1,2 т твердого сиру жирністю 50% “Російський”. Ціна за одиницю не оприлюднена.

Серед трьох учасників цих торгів, які мали подати свої пропозиції до 17 квітня, також було ТОВ “ТД “Вікторія-Клас”, яке пропонувало товар найдешевше, за 177,1 тис. грн. Утім цю пропозицію було відхилено.

Фірма подала у складі пропозиції довідку від 15 квітня 2015 року, де зазначено, що протягом останніх трьох років вона не була притягнута до відповідальності за порушення у вигляді вчинення антиконкурентних дій. Однак, 17 квітня АМКУ оштрафував “Вікторія-Клас” за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді спотворення результатів двох торгів цього ж “Львівського училища фізичної культури” на закупівлю сиру. В обох випадках “Вікторія-Клас” конкурувало лише з Оксаною Наконечною, яка є сестрою співвласниці цієї фірми.

Як відомо, комітети з конкурсних торгів зобовязані відхиляти таких учасників ще протягом трьох наступних років з дати винесення рішення АМКУ про спотворення результатів торгів.