- NGL.media - https://ngl.media -

Кіно від Козловського

15.05.2015 @ 08:30 в Розслідування

LmrSKzC8N3gEHui_nLZ7hA-article [1]ТОВ «Кінокомплекс-Київ», яке нещодавно приватизувало кінотеатр «Київ» у самому центрі Львова, ліквідовують.

Згідно з Єдиним державним реєстром, у квітні у товариства змінився власник та директор. Як відомо, до цього фірма належала відомому львівському бізнесмену Григорію Козловському, який також володіє готелями «Гранд Готель» та «Святослав», пивним рестораном «Королівська пивоварня».

Тепер, з 17 квітня директором, власником і одночасно головою комісії з припинення є Євген Лобов. Фірма перейшла в статус «в стані припинення» через тиждень після змін – 23 квітня.

лобов [2]

Змінився також розмір статутного капіталу фірми – з 6 млн грн на 1 тис. грн.

Про теперішнього власника «Кінокомплекс-Київ» 31-річного Євгена Лобова майже нічого невідомо. «Н.Г. Львів» вже згадували [3] його прізвище рік тому. Мова йшла про те, що ТОВ «Гранд Готель» Григорія Козловського змінило назву на «Дорога в майбутнє» і перейшло у власність Євгена Лобова.

Лобову належать ще дві фірми: ПП «Преміум Кар» і ТОВ «Електротехпостач».

Історія приватизації кінотеатру «Київ» дуже цікава. Для того, щоб «Кінокомплекс-Київ» Козловського приватизував ці приміщення площею майже 836 кв. м у центрі міста без конкурсу (тобто за привабливою ціною), фірма довго судилась з міськрадою (детально тут [4]). Власне, судові спори ще тривають.

козловський [5]

Григорій Козловський (фото Гал-Інфо)

Перша судова справа – це позов міськради про визнання незаконною та скасування ухвали Львівської міської ради від 30 травня 2013 року № 2356 «Про включення до переліку об’єктів, що підлягають приватизації способом викупу об’єкта комунальної власності на пр. Т. Шевченка, 8».

У цій справі ЛМР спочатку програла в госпсуді, а нещодавно, 28 квітня, апеляційну скаргу управління комунальної власності суд залишив [6] без задоволення.

Друга – щодо ціни викупу кінотеатру. У лютому цього року Львівський апеляційний господарський суд вирішив, що кінотеатр продадуть «Кінокомплекс-Київ» за понад 8,1 млн грн, а не за 4,9 млн грн, як би того хотілось Козловському. Тобто по 9,7 тис. грн/ кв. м. Однак суд також зобов’язав [7] управління комунальної власності укласти з ТОВ «Кінокомплекс-Київ» договір купівлі-продажу кінотеатру.

Саме після цієї лютневої постанови апеляційного суду до міськради завітали працівники виконавчої служби. За словами Гелени Пайонкевич, начальника юридичного відділу ЛМР, довелось укласти договір купівлі-продажу кінотеатру. «Кінокомплекс-Київ» повністю сплатив суму за викуп нерухомості, яка була вказана у рішенні суду, а відтак став власником.

На цю постанову апеляційного суду міськрада подала касацію. Однак Вищий госпсуд ще не прийняв рішення.

Ймовірно, поспіх у ліквідації ТОВ «Кінокомплекс-Київ» після придбання бажаної нерухомості пояснюється тим, що компанія намагається перестрахуватись на випадок негативних для неї в подальшому рішень судів. Наприклад, якщо програє у Вищому госпсуді.

Підтвердженням цьому є той факт, що «Кінокомплекс-Київ» вже не є власником приміщень кінотеатру.

Згідно з довідкою Держреєстру речових прав на нерухоме майно, власниками 835,8 кв. м кінотеатру в рівних долях є Григорій Козловський та 68-річна Валентина Свіщова. Причому свідоцтва на право власності видали 22 квітня – за день до того, як почався процес припинення діяльності «Кінокомплекс-Київ».

док козловський

Валентина Свіщова ймовірно є матір’ю Олександра Свіщова. В інтерв’ю [8] Григорій Козловський називає останнього партнером «закоханим у водне поле». Козловський і Свіщов спільно підтримують винниківську футбольну команду «Рух». Раніше донька Олександра Свіщова – Вікторія володіла [9] 50% ТОВ «Кінокомплекс-Київ».

Після того, як кінотеатр вже не належить ТОВ «Кінокомплекс-Київ», а ця юридична особа офіційно припинить діяльність, Львівській міськраді вже «нічого не світить». Навіть при успіху в судах – повернення майна затягнеться на довгі роки або й навіть назавжди.

Олександра Губицька


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/05/15/kino-vid-kozlovskoho/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2015/05/LmrSKzC8N3gEHui_nLZ7hA-article.jpg

[2] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2015/05/лобов1.jpg

[3] згадували: http://ngl.media/2014/04/01/instytut-narodoznavstva-vyselyaje-trasformatornu-pidstantsiyu-hrand-hotelyu-zi-svojih-prymischen/

[4] тут: http://ngl.media/2014/02/17/kina-ne-bude/

[5] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2015/05/козловський.jpg

[6] залишив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/43992128

[7] зобов’язав: http://ngl.media/2015/02/13/kinoteatr-kyjiv-prodadut-kozlovskomu-za-8-mln-hrn/

[8] інтерв’ю: http://archive.wz.lviv.ua/articles/109929

[9] володіла: http://ngl.media/2014/02/13/kozlovskyj-pryvatyzuje-kinoteatr-kyjiv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.