Військових на Яворівському полігоні годуватимуть лососем по 340 грн за кілограм

Академія Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного МО України 8 травня оголосила десять торгів очікуваною вартістю 4,9 млн грн на закупівлю продуктів харчування. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Академія планує придбати для військових 20 тис. літрів апельсинового соку, 2 тонни свіжомороженого лосося, по 5 тонн хека, твердого сиру, бананів та апельсинів, 2,5 тонни ананасів,  2 тонни лимонів, а також яйця, негазовану бутильовану воду, сметану, йогурти, печиво, каву й чай.

У Віснику вказано, що очікувана вартість лосося вказана у 340 грн/кг, хека – 75 грн/кг, бананів – 40 грн/кг, ананасів – 80 грн/кг , сиру – 70 грн/кг.  Компанії, які хочуть продати продукти, повинні подати свої пропозиції до 10-12 червня.

Як з’ясував ZAXID.NET, продукти купують для харчування американських військових та бійців Нацгвардії під час українсько-американських командно-штабних навчань «Фіарлес Гардіан – 2015», які стартували 20 квітня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у селі Старичі Яворівського району Львівщини.

Такі вимоги до харчування своїх військових були виставлені з боку Міноборони США. Як розповів секретар комітету з конкурсних торгів Академії Любомир Цвик, всі витрачені кошти будуть відшкодовані американською стороною.

Нагадаємо, українсько-американські командно-штабні навчання «Фіарлес Гардіан – 2015», у яких беруть участь близько 300 американських десантників і 900 бійців української Нацгвардії,  триватимуть впродовж впродовж півроку  – до кінця жовтня. «Фіарлес Гардіан-2015» проводиться у рамках технічної допомоги уряду США та за рахунок Резервного фонду світової безпеки.