«Львівобленерго» відписало 33 млн грн сімейному партнеру екс-очільника Закарпатського обленерго

14 Квітня 2015

ПАТ «Львівобленерго» за результатами тендерів уклало низку угод з Львівським управлінням ПАТ «Електро» на будівельні роботи загальною вартістю 32,66 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», пишуть «Наші гроші».

З цієї суми 23,45 млн грн. фірма отримає за роботи з технічного переоснащення повітряних ліній електропередач в с. Коросно Перемишлянського району, с. Ялинкувате Сколівського району та с. Верхня Рожанка Сколівського району.

Ще 9,21 млнг грн. компанії заплатять за технічне переоснащення лінійної комірки ПС «Жидачів».

Власниками трьох найбільших часток фірми «Електро» за даними SMIDA є:

  • 12% – ТОВ «Електро-Закарпаття», власники Михайло Костак, відомий як директор Закарпатського управління компанії, і Дмитро Славич. Останній також раніше був співзасновником ТОВ «Електро-будсервіс», разом з Сергієм Ковачем, депутатом Закарпатської облради від Партії регіонів, сином колишнього народного депутата Василя Ковача (2012-2014р.р., обирався від Партії регіонів, 20 лютого 2014 р. з партії вийшов). До обрання в парламент Ковач-старший 13 років поспіль очолював «Закарпаттяобленерго».
  • 16% – ТОВ «Чечва», власники генеральний директор «Електро» Ярослав Тринцолин та Олексій Михайлович;
  • 15% – ТОВ «Електромодерн», власники – Володимир Дмитраш (голова Тернопільського управління «Електро»), Петро Дмитраш, Олексій Овод, а також Олександр Прокопів, усі з Тернополя.

Компанія «Електро» разом зі своїми регіональними філіями регулярно виграє тендери західних обленерго. Так, за останні 4 роки разом із Львівським управлінням вони отримали замовлень на 504,35 млн грн.

Єдиним конкурентом львівської філії «Електро» на цих торгах було ДП «Житомирська механізована колона» ПАТ «Київсільелектро». Директором і власником найбільшого окремого пакету акцій материнської фірми у розмірі 18% є Василь Іванчук. За останні шість років фірма, разом зі своїми дочірніми підприємствами, виграла тендерів на 549,85 млн грн.