Фірма Медведчука і Козака допомогла оштрафувати чиновника на понад 20 тисяч гривень

Франківський районний суд Львова оштрафував на 20,4 тис. грн екс-заступника начальника відділу екологічного контролю земельних ресурсів Державної екологічної інспекції у Львівській області, який вимагав 3 тис. грн хабара за пришвидшення видачі дозволу на промислову розробку Ряснянського родовища підземних вод (мікрорайон Рясне у Львові).

Як повідомляє ZAXID.NET, чиновника спіймали на хабарі у січні цього року, а розглядали справу у березні. У судовому засіданні він визнав свою вину та пояснив, що на початку року до нього звернувся представник ТОВ «Бетонбуд» з проханням скласти екологічну карту для будівництва та отримати погодження щодо надання ТОВ «Бетонбуд» спеціального дозволу на користування надрами.

Обвинувачений запропонував за винагороду в сумі 3 тис. грн вплинути на прийняття позитивного рішення про складання екологічної карти та отримання дозволу. Отримавши гроші, він передав пакет документів з погодженням начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області та із супровідним листом до Міністерства екології та природних ресурсів України.

Як зясували «Н.Г. Львів», в Україні зареєстровано лише два ТОВ «Бетонбуд», одне з яких, дніпропетровське, припинило діяльність. Натомість у Львові працює ТОВ «Бетонбуд», яке належить ТОВ «Експонент». Цією компанією володіє Богдан Козак та Сергій Медведчук, екс-голова ДПА у Львівській області, брат Віктора Медведчука, який очолював адміністрацію Леоніда Кучми. Богдан Козак є братом народного депутата від «Опозиційного блоку», відомого митника та податківця Тараса Козака. Як відомо, Тарас Козак працював заступником голови обласної податкової адміністрації під керівництвом Сергія Медведчука.

За даними Геоінформ, ТОВ «Бетонбуд» ще не отримало спецдозвіл на розробку Ряснянського родовища підземних вод. Відомо, що 10 лютого цього року на засіданні комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради депутати наразі не погодили отримання спецдозволу ТОВ «Бетонбуд», оскільки компанія подала не усі документи.