Стерилізація тисячі безпритульних тварин коштуватиме майже 900 тис. грн

31 Березня 2015

Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради замовив послуги по відлову безпритульних тварин, їх кастрації та стерилізації (регуляція чисельності безпритульних тварин гуманними методами) на суму 874 тис. грн. Послуги надаватиме ЛКП «Лев» з квітня по грудень 2015 року. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Згідно з документацією конкурсних торгів, планова кількість безпритульних тварин, яких потрібно відловити, становить 1055 особин. При цьому працівники ЛКП «Лев» розраховують, що за цей період їх автомобіль «наїздить» 14,77 тис. км. Вони також гарантують, що з моменту виклику до моменту приїзду спеціальної бригади з відлову тварин повинно пройти максимум 2 години.

Відлов та стерилізація безпритульних тварин у Львові щороку дорожчає. Так, минулого року ЛКП «Лев» надавало послуги за 674,4 тис. грн.  А у 2013 році – лише за 277,9 тис. грн. Стерилізація безпритульних тварин коштом місцевого бюджету була запроваджена у Львові з 2009 року. Тоді це коштувало місту 251 тис. грн.