- NGL.media - https://ngl.media -

Суд відмовився скасувати ухвалу про приватизацію кінотеатру «Київ»

25.03.2015 @ 09:00 в Новини

Господарський суд Львівської області відмовив у задоволені позовної вимоги управління комунальної власності Львівської міськради про визнання незаконною та скасування ухвали про включення кінотеатру «Київ» до «приватизаційного» списку. Про це свідчить рішення [1] суду від 12 березня 2015 року.

Нагадаємо, ТОВ «Кінокомплекс-Київ» у судовому порядку змусило міськраду винести на сесію питання про включення до переліку об’єктів, що підлягають приватизації способом викупу, приміщення кінотеатру «Київ» на проспекті Т.Г.Шевченка, 8. Сприяли цьому і юристи управління комунальної власності, які сплатили судовий збір у меншому розмірі, аніж передбачено законодавством, подали касаційну скаргу після закінчення передбачених для цього строків.

Відтак питання про приватизацію кінотеатру винесли на розгляд депутатів, які, до слова, могли голосувати й проти. Однак проголосували за відповідну ухвалу, дозволивши «Кінокомплекс-Київ» як добросовісному орендарю приватизувати приміщення (а це 835,8 кв.м) без проведення повноцінного аукціону. Із 58 депутатів, які підтримали приватизацію, 48 були членами фракції ВО «Свобода». Детально про цю історію можете прочитати тут [2].

Управління комунального майна подало позов про визнання незаконною та скасування ухвали Львівської міської ради від 30 травня 2013 року № 2356 «Про включення до переліку об’єктів, що підлягають приватизації способом викупу об’єкта комунальної власності на пр. Т. Шевченка, 8».

Утім суд відмовив, оскільки «позивачем не наведено належних та допустимих доказів порушення його прав як структурного підрозділу Львівської міської ради під час виконання ним своїх обов’язків».

Нагадаємо, у цій історії є ще одна судова справа – щодо ціни викупу кінотеатру. Нещодавно, у лютому, Львівський апеляційний господарський суд вирішив [3], що кінотеатр продадуть ТОВ «Кінокомплекс-Київ» за 8 млн 119,8 тис. грн, а не за 4 млн 867,4 тис. грн.

Раніше засновниками ТОВ «Кінокомплекс-Київ» були члени трудового колективу кінотеатру, однак нині єдиним власником є Григорій Козловський, відомий львівський бізнесмен, якому, зокрема, належать готелі «Гранд Готель» та «Святослав», а токож пивний ресторан «Королівська пивоварня».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/03/25/sud-vidmovyvsya-skasuvaty-uhvalu-pro-pryvatyzatsiyu-kinoteatru-kyjiv/

URLs in this post:

[1] рішення: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/43139355

[2] тут: http://ngl.media/2014/02/17/kina-ne-bude/

[3] вирішив: http://ngl.media/2015/02/13/kinoteatr-kyjiv-prodadut-kozlovskomu-za-8-mln-hrn/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.