Син прокурора Баганця став власником елітної квартири у центрі Києва

18 Березня 2015
хата

Будинок на бульварі Лесі Українки, 7а

Віталій Баганець, син заступника Генерального прокурора України Олексія Баганця, минулого року отримав у подарунок квартиру на бульварі Лесі Українки, 7а у Києві (біля станції метро Кловська). Про це повідомляється на сайті проекту «Гарна хата».

Він став власником квартири на підставі договору дарування від 24 березня 2014 року. Попереднім власником житла вказано самого заступника генпрокурора Олексія Баганця, який почав володіти квартирою 5 грудня 2012 року.

У Баганця, який раніше також був прокурором Львівської області, є двоє дорослих синів, які у 2014 році з призначенням батька заступником генпрокурора, зробили стрімку кар’єру. Зокрема, Віталій Баганець став начальником управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Київської області, повідомляли «Наші гроші».

У декларації про доходи Олексія Баганця за 2013 рік вказано, що він володіє будинком площею 243,6 кв. м (у Конча-Заспі), іншим нерухомим майном площею 138 кв. м, а також квартирою – 156 кв. м. Ймовірно, саме її він подарував синові, однак достеменно це стане відомо, коли заступник генпрокурора оприлюднить декларацію за 2014 рік.

Квартира, яку Віталій Баганець отримав у подарунок, розміщена у житловому комплексі преміум-класу. Ціни тут стартують від 36 тис. грн/кв. м (від забудовника), а з меблями, технікою та ремонтом коштують навіть 112 тис. грн/кв. м.

Олексій Баганець задекларував 501,6 тис. грн доходу у 2013 році. 93 тис. грн з цієї суми – це спадщина, 250 тис. грн – пенсія, 123 тис. грн – дохід від передачі в оренду майна. Дружина Баганця за рік заробила лише 14,4 тис. грн.