Вартість відлову безпритульних тварин у Львові подорожчала на третину

12 Березня 2015

Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради акцептував пропозицію ЛКП “Лев” у сумі 874 тис. грн на послуги відлову безпритульних тварин, їх кастрацію та стерилізацію. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Єдиний конкурент комунального підприємства на торгах приватний підприємець Андрій Курач пропонував виконати роботи за 1 млн 99 тис. грн.

У документації торгів вказано, що виконання послуг з відлову безпритульних тварин, їх кастрація та стерилізація здійснюється виключно гуманними методами, що виключають жорстоке поводження. До кінця року планують відловити 1055 тварин, що на 50 більше, аніж минулоріч.

Передбачено виїзд бригади по відлову за зверненнями фізичних та юридичних осіб. Приступити до виконання термінового звернення мають протягом 2 годин з часу його отримання. Підрядник повинен мати щонайменше один автомобіль, обладнаний боксами для перевезення відловлених тварин, приміщення для перетримки, огляду та ветеринарних хірургічних втручань, післяопераційного утримання. У складі персоналу має бути лікар ветеринарної медицини, ветфельдшер, водій, собаколов, робітник по догляду за тваринами, ін.

З розрахунку на одну тварину вартість послуги становитиме 828 грн. У 2014 році ця сума становила 624 грн.

Нагадаємо, у 2013 році послуги відлову безпритульних тварин, їх кастрації та стерилізації коштували бюджету 278 тис. грн, але кількість відловлених тварин не вказувалася. У 2012 році – 260 тис. грн, кількість відловлених тварин не мала перевищувати 100 особин на місяць.

У лютому цього року ЛКП “Лев” очолив громадський діяч та бізнесмен Олег Мацех.