Екс-дружина Пісного збудує на березі брюховицького озера багатоповерхівки

25 Лютого 2015
4484be47d85002c45005d8e407e4409b

“Колиба” (фото www.real-estate.lviv.ua)

На місці готелю-ресторану “Колиба” в рекреаційному селищі Брюховичі біля Львова збудують багатоквартирні житлові будинки.

Згідно з повідомленням на сайті селищної ради, збудувати планують три 4-поверхові будинки з мансардами, а також автоматизований гараж на 6 поверхів або підземний гараж. На території заплановані прибудинкові майданчики і гостьові автостоянки.

У відповідь на запит “Наших грошей. Львів” селищна рада Брюхович повідомила, що ТОВ “Колиба” звернулось у селищну раду з проханням надати дозвіл на розробку детального плану території з метою зміни цільового призначення земельної ділянки на вул. Бурденка, 14. Згідно з публічною кадастровою картою, нині ділянки, на яких планують забудову, мають цільове призначення 03.08 – “для будівництва та обслуговування обєктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування”.

eskiz

У кінці року, 24 грудня 2014 року, селищна рада дала дозвіл на розробку детального плану. Ці послуги оплатила ТОВ “Колиба” (12,2 тис. грн).

колиба

На сайті селищної ради 3 лютого навіть опублікували оголошення про громадське обговорення протягом місяця (до 3 березня) цього плану. Щоправда, за свідченнями мешканців Брюхович, інформація на сайті насправді зявилась набагато пізніше, всередині лютого. Про те, що оголошення опубліковано заднім числом, свідчать дані з сервісу The Wayback Machine, який архівує копії сторінок сайтів, та кеші пошукових систем.

Як відомо, ще у 2014 році “Колиба” належала колишній дружині Василя Пісного Ользі Костик. Директором була і є досі Ольга Скіра. Саме вона тепер володіє 100% у ТОВ “Колиба”.

Раніше, у 2013 році, готель-ресторан “Колиба” намагались продати за 2,2 млн доларів. А у травні 2014 року за зверненням ТОВ “Колиба” Брюховицька селищна рада своїм рішенням встановила пільгу до земельного податку – додатковий понижуючий коефіцієнт 0,75.

Василь Пісний очолював департамент державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України. Як повідомляв ZAXID.NET, його звільнили за підозрою в незаконному прослуховуванні заступника міністра.