Львівська ДСО застрахувала свої промахи за майже 2 млн грн

24 Лютого 2015

Управління Державної служби охорони при ГУ МВС України у Львівській області за результатами відкритих торгів замовила добровільне страхування фінансових ризиків за 1 млн 920 тис. грн у ПАТ «Українська охоронно-страхова компанія». Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Згідно з документацією торгів, управління отримуватиме відшкодування внаслідок втрати доходу в процесі виконання договірних зобов’язань перед контрагентами за договорами охорони через неправомірні дії третіх осіб, а саме: крадіжки, грабежі, розбої, бандитизм, хуліганство, які скоєні на об’єкті охорони або по відношенню до об’єкта охорони.

Випадки визнаються страховими, якщо вони настали внаслідок невиконання чи неналежного виконання управлінням своїх зобов’язань за договорами охорони, в результаті чого управління має компенсувати збиток контрагентам.

Компанія надаватиме послуги ДСО до кінця року. Страхова сума за договором становить 192 млн грн. Франшиза за кожним випадком – 1 тис. грн. Страхове відшкодування виплачуватимуть протягом 10-ти робочих днів після надання повного комплекту документів.

Дія договору добровільного страхування фінансових ризиків поширюється на такі договори охорони:

№ п/пВид договору охорониЛіміт відповідальності за кожним страховим випадком, що настав грн
1Охорона господарських об’єктів, об’єктів народного господарства, кредитно-фінансових установ, банків2 000 000
2Охорона перевезень валютних цінностей, інкасація грошових коштів2 000 000
3Охорона банкоматів (грошові кошти в банкоматах)500 000
4Супровід цінних вантажів власників1 000 000
5Охорона особистого майна громадян1 000 000
6Охорона фізичних осіб, делегацій, туристичних груп1 000 000

Єдиним конкурентом на торгах було ПАТ «Страхова група «Ю.БІ.АЙ», яке пропонувало свої послуги за  2 млн 73,6 тис. грн.

За даними SMIDA станом на 4 квартал 2014 року, акціонерами ПАТ «Українська охоронно-страхова компанія» є Департамент ДСО при МВС України (40%), Управління ДСО при ГУМВС України в місті Києві (20%).

До слова, ця ж страхова компанія надавала Управлінню ДСО при ГУ МВС України у Львівській області послуги зі страхування загальної відповідальності у 2014 році за 420 тис. грн.