- NGL.media - https://ngl.media -

Вищий суд не дозволив мерії розірвати угоду з власниками ринку «Провесінь»

23.02.2015 @ 08:22 в Новини

Вищий господарський суд залишив без задоволення касаційну скаргу [1] Львівської міської ради про розірвання договору оренди з ТОВ «Провесінь-Ю.М.М.». Йдеться про ділянку на вул. Кн. Ольги, 112,  де розташовано ринок «Провесінь».

Позовні вимоги Львівської  міськради обґрунтовані тим, що за договором оренди земельна ділянка була надана для обслуговування міні-ринку, але підприємство здійснило реконструкцію адмінбудівлі, що є порушенням умов договору.

До суду мерія звернулась ще у квітні минулого року. У червні Господарський суд відмовив [2] у задоволенні позову міської ради на тій підставі, що самочинна реконструкція збудованої споруди ними була проведена у 2007 році, тобто ще до укладення договору оренди землі у 2012 році. До цього там знаходилися нежитлові будівлі (туалет та приміщення охорони), які були побудовані в 1996 році. Реконструйована товариством будівля використовується для обслуговування міні-ринку, а тому земельна ділянка використовується за цільовим призначенням, а міськрада при укладенні договору оренди знала про наявність будівлі.

Судді Вищого господарського суду встановили, що суди попередніх інстанцій обґрунтовано відхилили позов міської ради, а ТОВ «Провесінь-Ю.М.М.» не порушувало умови договору, оскільки обмеження стосувалися лише нового будівництва, а реконструкція будівлі відбулася задовго до того, коли ці обмеження були встановлені і договір оренди землі укладено.

Власниками ТОВ «Провесінь-Ю.М.М.» [3] є підприємці Юрій Вонсович, Мар’яна Гула, Микола Козак та Юрій Піжук.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/02/23/vyschyj-sud-ne-dozvolyv-meriji-rozirvaty-uhodu-z-vlasnykamy-rynku-provisin/

URLs in this post:

[1] скаргу: http://reyestr.court.gov.ua/Review/42742910

[2] відмовив: http://ngl.media/2014/06/13/miskradi-ne-vdalosya-vyselyty-rynok-provesin/

[3] ТОВ «Провесінь-Ю.М.М.»: http://ngl.media/2015/01/19/vlasnyky-lvivskyh-bazariv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.