- NGL.media - https://ngl.media -

Суд не задовольнив взаємні претензії дирекції з Євро 2012 та «Альткомкиївбуду» на понад 130 млн грн

18.02.2015 @ 08:30 в Новини

Господарський суд міста Києва відмовив у задоволенні позовів державного підприємства «Дирекція з будівництва об’єктів до Євро 2012 у місті Львові» і ТОВ «Альткомкиївбуд» один до одного на загальну суму 131,7 млн грн.

Згідно з рішенням [1] суду від 2 лютого, дирекція позивалась «Альткомкиївбуду» з вимогою повернути частину авансу, а саме 19,9 млн грн, які були перераховані під час будівництва стадіону по вул. Стрийській-кільцевій дорозі у Львові. Фірма не використала ці кошти, відтак, мала повернути їх до 16 вересня 2012 року, однак не зробила цього.

Договором було передбачено, що генпідрядник зобов’язується використати одержаний аванс протягом шести місяців після його одержання. По закінченню 6-місячного терміну невикористані суми авансу повертаються дирекції. Залік авансу здійснюється на підставі актів приймання буд робіт, довідок та накладних. Так як дирекція не надала суду інформації, на підставі яких актів та довідок вона здійснювала залік, а «Альткомкиївбуд» надав документи, що підтверджують використання авансу на будівництво стадіону, суд відмовив у задоволенні позову держпідприємства.

Водночас «Альткомкиївбуд» звернувся до суду із зустрічним позовом про стягнення із дирекції 111,7 млн грн за моніторинг стану будівельних конструкцій стадіону, який стосувався влаштування покрівлі. З рішення суду випливає, що дирекція не підписала акт на цю суму, оскільки вона «є необґрунтованим перевищенням обсягу визначеного ліміту цільових коштів державних капіталовкладень та збільшенням обсягу фінансування робіт».

Кошторисом на ці витрати було передбачено 59,9 млн грн, а вартість робіт на суму 111,7 млн грн, про яку заявляє «Альткомкиївбуд», не була погоджена.

На підтвердження виконання робіт «Альткомкиївбуд» надав договори зі Stella Solutions Limіted та Forto Trading LLP на закупівлю матеріалів на понад 9 млн євро. Дирекція не захотіла приймати ці документи, оскільки не було актів моніторингу стану конструкцій з переліком та характеристиками конструкцій, письмових рекомендацій щодо стану та безпеки змонтованих конструкцій, аналітичних довідок, актів про проведення візуального моніторингу та інших документів.

Враховуючи те, що «Альткомкиївбуд» не повідомляв дирекцію ні про підвищення ціни, ні про необхідність проведення додаткових робіт, суд відмовив у задоволенні позову про стягнення 111,7 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/02/18/sud-ne-zadovolnyv-vzajemni-pretenziji-dyrektsiji-z-evro-2012-i-altkomkyjivbudu-na-ponad-130-mln-hrn/

URLs in this post:

[1] рішенням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/42666023

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.